6 november Grol VR1 - VIOS B. VR 1: 0-5

Door Rebecca Knooihuizen

Zondag 6 november - Zondagochtend 10.15 uur: terwijl Myrna de slaap uit haar ogen wrijft na een gezellige Buutavond van de Belhamels verzamelen de dames van VIOS zich op sportpark De Sonders. Vandaag staat een wedstrijd tegen de ‘Blauw-Witten’ a.k.a. SV Grol op het programma. Een bekende tegenstander met oud-trainer Jos Porskamp aan het roer, wat leidt tot extra motivatie voor een overwinning. 

Wij begonnen de wedstrijd enigszins zwak, waarbij werd meegegaan in het spel van ‘hard, hoog en wiet’, zoals Roy het noemt. Er werd onvoldoende rust in het spel gehouden, waarbij er sprake was van te snel balverlies. Ondanks onze onrust, was Grol niet in staat om een overtuigende doelpoging te bewerkstelligen. Halverwege de eerste helft maakte aanvoerder Anouk op aangeven van Kimberly een mooie intikker. Ruststand: 1-0.

De tweede helft hadden we wind tegen, zoals Jos Porskamp in de rust aangaf, maar de VIOS-dames kwamen vastberaden uit de kleedkamer.  Een gelijkspel of zelfs een verlies is niet acceptabel bij de Blauw-Witten. Onze instelling resulteerde binnen vijf minuten tot een doelpunt van Ginny: 2-0. Door de hervonden rust in het spel kwam Grol niet meer aan voetballen toe, waarbij ze ons nog een doelpunt gunden: 3-0 (e.d.). Het vierde doelpunt was een heerlijke volley van Ginny op aangeven van Dominique. In de slotfase werd de eindstand bepaald door een snoeiharde kopbal van Monique, wederom na een prachtige cornerbal van Dominique. Eindstand 5-0.

Ook even speciale aandacht voor de spronghoogte van onze keeper Anne, waarbij zij een 100% corner-onschadelijkheids-percentage behaalt. Michael Jordan zou jaloers zijn. Voor leken: Michael Jordan is één van de wereld beste, al dan niet de beste, basketballers met een spronghoogte van 1.12 meter (echt waar, ik heb gegoogled). Een speciaal woord van dank voor Maartje Dute voor haar inzet als vlagger, bedankt! Janneke, ondanks dat jij de scoringsreeks in Dames 1 niet hebt weten voort te zetten, toch bedankt voor je inzet!

Door het verlies van koploper TVC’28 is VIOS B. gestegen naar de tweede plek in de competitie met slechts één punt achterstand op nieuwe koploper EMOS. VIOS VR1 zit dus in de lift! Een artikel hierover verschijnt overigens deze week in Groenlose Gids/Achterhoek Nieuws.

Volgende week staat de wedstrijd VIOS B. – Rekken op het programma, om 12.00 uur in Beltrum.

Opstelling: Anne – Rebecca (’70 Loes) – Myrna – Monique – Annefleur (’80 Janneke) – Anouk – Dominique – Kimberly – Ginny – Sharon – Kim (’55 Esmee)

 

 

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae