5 februari Longa '30 VR1 - VIOS B. VR1: 3-1

Door Rebecca Knooihuizen

Zondag 5 februari - Zondagochtend: terwijl links en rechts uitgebreid wordt gegaapt (om 09.45 aanwezig zijn, red.), verzamelen de VIOS vrouwen zich op sportpark de Sonders. Vandaag staat de kwartfinale van de beker tegen Longa’30 VR 1 op het programma. Een bekende tegenstander die momenteel uitkomt in de 2e klasse. Een uitgebreide voetbalhistorie-analayse laat zien dat zij niet onverslaanbaar zijn. Willen is kunnen, aldus trainer Roy Tammel.

Zoals verwacht, begon Longa de wedstrijd met veel druk naar voren. VIOS VR1 had het in de beginfase met regelmaat lastig om hier onderuit te voetballen. De eerste helft werd gekenmerkt door een licht overwicht van de dames uit Lichtenvoorde, waarbij zij diverse malen de lat wisten te beroeren. Echter, de aanvallende speelwijze zorgde er eveneens voor dat Longa’30 kwetsbaar was: grote ruimtes tussen het middenveld en achterhoede. Een verkeerde pass van Longa belandde in de voeten van linksback Rebecca, waarbij zij de bal voor het goal wist te leggen. Kim Visser behield haar rust en schoof de bal in de verre hoek: 0 – 1. Statisticus Visser Senior wist het aantal 1 op 1 situaties te calculeren en kwam uit op een minimum van vijf vrije inschuifmomenten voor de VIOS B. voorhoede. Helaas wisten wij deze opgelegde kansen niet te benutten. Een door richting gewijzigd schot in de 45ste minuut zorgde ervoor dat Anne werd verrast: ruststand 1 – 1.

De tweede helft begonnen VIOS B. dames sterk waarbij het overwicht leidde tot menig kans: allen onbenut. Longa’30 kwam minder aan hun spel toe, werd gefrustreerd en kon geen doelpogingen bewerkstelligen. Wij daarentegen hadden een paar beste kansen, maar de bal wilde er maar niet in. Toen Longa '30 toch de 2-1 wist te scoren, besloot VIOS 1-op-1 te gaan voetballen. Echter wist Longa hier van te profiteren waardoor het goal nog een keer werd gevonden, eindstand: twee doelpogingen effectief benut door twee goals van de Lichtenvoordense dames: Eindstand 3 – 1.

Trots, maar toch ook teleurgesteld (want: we deden niet veel onder) verlieten de VIOS-vrouwen het veld: verlies gaat ons niet in de koude kleren zitten. Gelukkig had het bestuur van Longa’30 hiervoor een warme oplossing. Letterlijk, té letterlijk. Er kwam namelijk kokend heet water uit de douches.

In de competitie hebben directe concurrenten De Tukkers en TVC’28 punten gemorst. Gunstig voor ons, met het oog op de titelstrijd. Volgende week zondag 12 februari spelen we op sportpark De Sonders de competitiewedstrijd VIOS B. VR1 – Juventa VR 1 om 12.00 uur. Na de eerste confrontatie (4-2 verlies, red.) zijn de dames gebrand om een goed resultaat neer te zetten!

Opstelling: Anne – Annefleur (’80 Loes) – Myrna – Monique – Rebecca – Anouk – Dominique – Kimberley – Ginny – Sharon – Kim (’65 Wendy)

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae