4 december VIOS B. VR1 - EMOS VR1: 4-3

Door Rebecca Knooihuizen

Zondag 4 december - Zondagochtend 10.35 uur: terwijl Ginny haar ogen niet van haar voetballende God  ‘Eer’ af kan houden (Reunie speelde in Beltrum tegen VIOS, red.), wordt in de portacabin de wedstrijdtactiek voor vandaag besproken. Nieuw vandaag is Rick van der Steen, die naast Barry ten Have is toegevoegd aan het kader. Super! 

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen directe concurrent EMOS op het programma. De eerste confrontatie, tevens ook de eerste wedstrijd van het seizoen, eindigde in een 4-4 gelijkspel. Na het verlies tegen De Tukkers vorige week moest er gewonnen worden om de almachtige koppositie te herpakken. 
 

Toch begonnen we zwak: in de eerste minuut kreeg EMOS al twee grote kansen, die door knap optreden van Anne onschadelijk werden gemaakt. De eerste helft werd echter wel gekenmerkt door een licht overwicht van de Enschedese vrouwen, wat leidde tot onrust in de achterhoede van VIOS. Tot tweemaal toe wist EMOS het net te raken, terwijl in de VIOS-voorhoede kansen onbenut bleven. EMOS bleef komen maar VIOS kwam beter in de wedstrijd waardoor meer doelpunten uitbleven. Het werd nog even spannend toen Myrna moest ingrijpen met een harde tackel in het 16-meter gebied, waardoor de bal op de stip ging. Penaltykiller Anne stopte de bal vakkundig, waardoor we met een 0-2 stand de rust ingingen.

Na de rust kwamen de VIOS-dames vastberaden uit de kleedkamer: willen is kunnen! En die platte wagen willen we aan het einde van het seizoen wel eens uit de schuur halen. Toch kregen we na tien minuten het derde doelpunt om onze oren: de verdediging was niet scherp genoeg op een afgeketste bal op de lat. Stand: 0-3.


Ruggen werden gerecht, mouwen werden opgestroopt en oerkrachten werden gebundeld: de VIOS-dames begonnen aan hun opmars. Tijd om druk te zetten en Mo en Do door te schuiven. EMOS werd teruggedrongen en een op afstand hard ingeschoten bal van de ‘Kogel’ a.k.a. Monique vormde de aansluitingstreffer. Niet kort daarna zorgde een indraaiende cornerbal van Dominique ervoor dat het geloof in de overwinning terugkwam.


EMOS werd zenuwachtig, gefrustreerd en verder teruggedrongen op eigen helft. Dit leidde een kwartier voor tijd tot de gelijkmaker van Sharon: 3-3. Met nog vijf minuten op de klok bepaalde Ginny na een geniale actie de einstand: 4-3!

Bij het schoonmaken van de kleedkamers constateerden we dat de frustratie was uitgelopen tot oncontroleerbare woede, waarbij uiteindelijk onze geliefde kleedkamerspiegel het heeft moeten ontgelden. Herkent u zichzelf hierin of kent u iemand die moeite heeft met woedebeheersing?! Lees dan even dit voor enkele tips.

Met deze zwaarbevochten overwinning hebben we in ieder geval de koppositie weer te pakken. Zondag 11 december spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop: Raalte VR1 – VIOS B. VR1 om 11.30 uur.

Opstelling: Anne - Rebecca (‘65 Esmee) - Myrna - Monique - Wendy (‘50 Loes) - Anouk - Dominique - Kimberly - Ginny - Sharon - Kim - (‘45 Annefleur)

Spiegel

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae