23 oktober VIOS B. VR 1 - SDOUC VR1: 2-1 (beker)

Door Rebecca Knooihuizen

Zondag 23 oktober - Zondagochtend 10:37, Loes geniet tijdens de reis Borculo-Beltrum met haar ogen dicht van de ochtendzon schijnend door de autoruit, terwijl het kwik de 1.5 °C aantikt. Vandaag staat geduchte tegenstander SDOUC VR 1 op het programma voor de 1e ronde van de beker. Een bekende tegenstander van de periode dat VIOS B. VR 1. in de 2e klasse uitkwam. Enige trauma’s van de tijd waarin wij als team flink zijn afgedroogd komen in de portacabin naar voren. Echter, vandaag is het geen dag voor herhaling van (jeugd)trauma’s.
 

VIOS B. begon de wedstrijd sterk wat leidde tot de beste kansen voor de thuisspelende ploeg. Er werd gespeeld als collectief waarbij er voor elke bal werd gevochten. Na 10 minuten werd het spel beloond door een prachtige vrije trap in de linker bovenhoek door Dominique. Niets leek op het spel van SDOUC zoals wij van hun verwacht hadden. Een gevolg van de stijgende lijn die de dames als team sinds driekwart jaar te pakken hebben. Het geloof in een overwinning kreeg de overhand waarbij SDOUC geen overtuigende doelpogingen kon bewerkstelligen. Ruststand: 1 – 0.
 

Na de rust kwamen de VIOS-dames vastberaden uit de kleedkamer: deze overwinning moest over de eindstreep worden getrokken. Het eerste deel van de tweede helft ging het spel gelijk op. Na ongeveer 70 min werkte Ginny de bal keurig af: 2-0. De dames van SDOUC werden humeuriger en begonnen druk te zetten op onze verdediging. Er zat geen tactiek meer in het spel van SDOUC waarbij voorhoedespelers driftig van links naar rechts aan het rennen waren. Dit bracht de nodige chaos in het spel, waarbij SDOUC uiteindelijk de 2-1 maakte. Echter, het collectief VIOS B. was niet van plan om een tweede doelpunt weg te geven en heeft op basis van gezamenlijke kracht en doorzettingsvermogen de 2e ronde van de beker bereikt. Eindstand 2 – 1.


Opstelling: Anne – Rebecca – Myrna – Monique – Loes – Anouk – Dominique – Kimberly – Ginny – Sharon (’37: Annefleur) – Kim

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae