VIOS-vrouwen voldaan na 3-2 winst

1 oktober 2017: DAW VR1 - VIOS B. VR1

Door Rebecca Knooihuizen

Zondag 1 oktober 2017 - Het seizoen 2017-2018 is één wedstrijd onderweg. In de eerste wedstrijd is verdienstelijk 1-1 gespeeld tegen FC Trias, vorig jaar nummer 3. Ons team voor het nieuwe seizoen kent twee versterkingen: Lynn Stapelbroek en Anne Geessinck, beiden afkomstig uit de jeugd. Vandaag geen grappen over net behaalde veterstrik diploma’s, aangezien we de voetballende talenten van deze fysiotherapeuten in spé hard nodig hebben. Vandaag verzamelen we om 09.45 uur op Sportpark de Sonders om af te reizen naar Schaijk (Brabant, ja echt!).
 

Zoals je van mij gewend bent, zou ik nu de samenvatting van de eerste helft beschrijven. Echter, het liefst had ik de samenvatting van de eerste helft overgeslagen, maar dan was het resultaat minder bewonderingswaardig. Vandaar toch maar een gereduceerde samenvatting. De eerste helft begonnen de VIOS-vrouwen zwak, er werd te makkelijk balverlies geleden en het elftal was niet scherp genoeg. Zonder échte kansen te hebben gehad, wist DAW de bal tweemaal achter Anne te schieten. Ruststand 2 - 0.


Een luidruchtige 'rust' in de kleedkamer volgde, met dank aan Roy Tammel. Een verscherpt VIOS VR1 kwam het verouderde kunstgrasveld op. Na vijf minuten maakte Corine Pleiter (VR2) haar opwachting, wegens langdurig blessureleed van Myrna (gescheurde kruisband) en Wendy die genoot van een weekendje weg. De tweede helft werd gekenmerkt door strijdlust: druk naar voren, goed combinatiespel, jagen en wachten op de fouten van de tegenstander. De grote dikke teen van Dominique zorgde voor een stand van 2 - 1. DAW VR1 raakte zichtbaar geïrriteerd. Zoals voorgesteld kan men schelden met een zachte G bijna niet serieus nemen: het klinkt alsnog lieflijk. Door het spel vast te houden kwamen aansluitend de 2-2 en eindstand 2-3 van Sharon. Ondanks een zwakke eerste helft werd er op basis van strijdlust toch nog een overwinning uitgesleept en reden we met de 3 punten terug naar de Achterhoek. Een mooie teamprestatie!


Zondag 8 oktober ’17 staat om 11.30 uur de wedstrijd FC Gelre VR2 – VIOS B. VR1 (Sportpark de Korenakker) op het programma.


Opstelling: Anne E. – Rebecca – Monique – Anne G – Loes – Anouk (’50 Corine) – Kimberly – Annefleur (’50 Lynn) – Ginny – Dominique - Sharon

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae