Afbeelding: Erix - thuis  (web)

VIOS B - Erix: 2 - 1

Een overwinning op Erix betekent lachende gezichten bij VIOS B.

 

Na winst tegen SVBV en een gelijkspel tegen Rekken zal VIOS vandaag moeten winnen van Erix wil het haar eigen ambities waar maken. Niet gemakkelijk maar ook niet onmogelijk. Niet gemakkelijk want een groot aantal vaste krachten kan niet meespelen. Boet Leemreize is geschorst, Arjan te Bogt heeft vakantie, daarnaast zijn geblesseerd en afwezig: Ian Groot Zevert, Tom Groot Zevert, Frank Orriëns en Jordy Zieverink. Rik Groot Zevert en Ruud Groot Zevert zijn niet topfit en beginnen op de bank. Hier is ook plek voor Chiqo Pol die in de tweede helft zijn debuut zal maken.

 

In de eerste helft speelt VIOS met een 3-5-2 opstelling en weet het een groot aantal kansen te creëren. Keerzijde is dat deze opstelling in combinatie met de afwezigheid van Boet Leemreize voor onrust zorgt. Er wordt fout ingepast, Erix verovert enkele ballen en ruikt zijn kansen. De eerste keer weet keeper Jelle Tammel nog goed redding te brengen. Hierna zorgt onzeker optreden van Jelle voor een 0-1 achterstand na 12 minuten. In de 19e minuut scoort Twan te Woerd de gelijkmaker en dit is ook de ruststand. Deze had ook 3-3 kunnen zijn gezien de vele kansen voor beide ploegen in de eerste helft. 

 

In de tweede helft gaat VIOS anders spelen. Twan te Woerd wordt achter de verdediging geposteerd en dit brengt meer rust en minder kansen voor Erix. VIOS blijft zelf kansen creëren en na ongeveer een uur spelen weet Jurgen Wiegerinck de 2-1 tegen de touwen te koppen. De tweede helft is VIOS de bovenliggende partij maar vergeet het te scoren. Tycho klein Gunnewiek speelt wederom goed, raakt één keer de paal en krijgt na een goede actie van Jurgen Wiegerinck en Freek Helmers een uitgelezen kans om de 3-1 te scoren. Helaas gaat de bal over, voor de toeschouwers blijft het een spannende wedstrijd. De VIOS-supporters moeten denken aan de wedstrijd tegen Rekken waarin de slotfase twee punten werden verspeeld. Gelukkig weet VIOS de wedstrijd vandaag wel over de streep te trekken. Een overwinning en drie punten zorgen ervoor dat VIOS na vandaag de tweede plek in neemt op de ranglijst, maar er zijn slechts drie wedstrijden gespeeld. Vandaag een prima teamprestatie, kijken of we dit volgende week een goed vervolg kunnen geven. We spelen dan uit tegen KSH. 

 

Doelpuntenmakers:

1-1: Twan te Woerd

2-1: Jurgen Wiegerinck

 

fotoalbum VIOS B. - Erix

Klik op de foto voor meer foto's

Samenvatting VIOS B. - Erix

Interview Twan te Woerd

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae