Afbeelding: Diepenheim - uit (web)

VIOS - Diepenheim: 5 - 0

Zondag 8 Mei – VIOS Beltrum was vandaag meerdere maatjes te groot voor een pover Diepenheim. Naast dat er veel spelers speeltijd kregen die vaker in de selectie van Kevin Vos niet altijd vanaf de start spelen liep het onverwachts ook nog eens drie punten uit op FC Eibergen en verstevigde hiermee de 3e plaats. Al met al dus een uitstekend weekend voor ons vlaggenschip.

 

Al in de eerste minuten zette VIOS meteen de toon door de bal op hoog tempo rond te laten gaan en met veel positie wisselingen dwong het Diepenheim tot het maken van keuzes op het veld. Hierbij blijkt maar dat de spelersgroep de laatste twee jaar een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt, trainer Kevin Vos had vandaag onder andere besloten Tom Walterbos op de bank te laten beginnen.

 

Hierdoor was er net zoals in de uitwedstrijd een basis plaats voor Douwe ten Have, die in de eerste 20 minuten met veel diepgang en beweging zonder bal, de keuze van de trainer beloonde. Mooi om te zien dat jonge spelers echt stappen maken en langzaam aan het niveau van de groep verbreden. Douwe maakte dan ook na 19 minuten met een mooie knal in de bovenhoek de 1-0. Na een mooie combinatie over rechts maakte hij diepte en schoot één op één met de keeper de bal vanuit de volley onberispelijk binnen.

 

Dit was een opmaat naar een eenzijdige eerste helft waarbij VIOS de trekker al een aantal keren vaker had kunnen overhalen, maar was het met name in de eindfase van de aanval niet zorgvuldig genoeg. Veel afwisseling op beide buitenkanten waarbij beide backs Raun en Ruud zich nadrukkelijk in het spel betrokken. Voor VIOS prettig dat inmiddels hier door deze twee spelers wekelijks wordt bewezen dat het prettig is dat ze zowel diepgang met een goede voorzet afwisselen met goed spel aan de bal en hierdoor anderen aan het werk zetten. Vlak nadat Ian na de eerste uitdraaiend genomen corner eindelijk succesvol was door vrijstaand de bal achter de keeper te koppen, ging Ruud dan ook over de linker flank diep en leverde een prachtige voorzet af op Freek. Die besliste zo voor rust de wedstrijd al door VIOS op 3-0 te brengen.

 

In de rust bleef Wiegerinck achter in de kleedkamer en mocht Bouke de volle 2e helft spelen. Niet alleen belangrijk voor de fitheid van Jürgen, maar ook hier weer het oog op komende week waarin er twee wedstrijden gespeeld dienen te worden, maar ook het oog op de toekomst. Zo mocht ook aanvoerder Bob Groot Kormelink na 55 minuten spelen het veld verlaten en kreeg Lars Kroeze vanaf rechts een flink aantal speelminuten.

 

Vlak voor de wissel was VIOS al op 4-0 gekomen na een mooie aanval over de rechterkant. Ian bekroonde vanaf links zijn goede vorm met alweer zijn 10e competitie goal. Hij schoot de voorzet vanaf rechts tegendraads onberispelijk in. Dit was wel het teken waarop het tempo in de wedstrijd naar beneden ging. VIOS kon zich met name in het tempo van spelen sparen richting de wedstrijd van aanstaande donderdag. Diepenheim kon helaas niet meer dan ook in deze fase tegenhouden, en moest ook nog eens de laatste 10 minuten verder met 10 man nadat de 2e wissel al was ingebracht. In het laatste half uur had VIOS nog wel een aantal keren vaker kunnen scoren, maar hierin ontbrak de echte scherpte om de tegenstander nog meer pijn te doen. Het uiteindelijke slotakkoord viel in de 73e minuut waar ook invaller Bouke Ratering zijn doelpunt kon meepikken.

 

Al met al een uitstekende zondag voor VIOS. De spanning in de competitie is ongekend groot. De bovenste zes ploegen strijden om de titel en nacompetitie plaatsen, waar de onderste acht ploegen allemaal nog naar een nacompetitie plek moeten kijken. Dit zal ervoor zorgen dat de komende twee wedstrijden deze week zeer interessant zullen zijn. Neede (huidige ploeg van het nieuwe trainersduo van der Luyt / te Veldhuis) verloor vandaag uit bij Rietmolen (de oude ploeg van onze huidige hoofdtrainer).

 

Neede zal de komende weken aan de bak moeten om weg te blijven van de nacompetitie plek en Rietmolen zal na twee overwinningen op dezelfde weg verder moeten gaan om weg te blijven van directe degradatie. Laat beide ploegen komende week nu de tegenstanders zijn. VIOS heeft de punten zelf hard nodig om de weg naar strijd om promotie veilig te stellen. Zelf de lastige uitwedstrijd tegen Neede donderdag maar eens winnen. Daarna kijken hoe FC Eibergen de wedstrijd tegen koploper Markelo is doorgekomen.

 

Op naar Neede. voor u allen: de wedstrijd zal gespeeld worden om 20.00 op sportpark ‘T Haantje. Na onderling overleg zal de tijdswijziging die de KNVB deze week had doorgevoerd worden teruggedraaid. Tot donderdag.


Doelpuntenmakers:
1-0: Douwe ten Have
2-0: Ian Groot Zevert
3-0: Freek Helmers
4-0: Ian Groot Zevert
5-0: Bouke Ratering

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae