Afbeelding: SV Grol - uit (web)

SV Grol - VIOS B: 3 - 3

Zaterdag 8 December - VIOS laat angstige opponent ontsnappen.

 

Door een treffer in de 89e minuut komt Grol langszij. De opluchting was groot aan Grol-zijde. VIOS dat het laatste halfuur met 10 man speelde, de morele winnaar. In de 4e en 5e klasse was VIOS het wel gewend; spelen tegen ploegen die niet wilden verliezen en hoopten op een wonder. Het bijzondere was dat Grol dezelfde insteek koos en dat notabene in eigen huis.

 

Grol liet VIOS voetballen en hoopte zelf op de counter. In die zin lukte aanvankelijk het tactiische plan van de Grol-trainer Hoopman. Twee keer over wat ongelukkig verdedigen door VIOS zette de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. In tegenstelling tot de aanvalsdrift van VIOS, speelde Grol 'profiteervoetbal'. Natuurlijk was de penalty kort voor rust wat gemakkelijk gegeven, maar berouw over een eerder onthouden strafschop speelde de verder goed leidende scheidsrechter parten. Freek Helmers kende geen pardon en maakte kort voor rust de aansluitingstreffer.

 

Na de rust zag het hoofdzakelijk Beltrumse publiek hetzelfde wedstrijdbeeld. VIOS bleef aanzetten en de gelijkmaker van Bob Groot Kormelink liet niet lang op zich wachten. Het duizendkoppige publiek zag soms slordig voetbal, maar de aanwezige spanning compenseerde veel. Een half uur voor tijd werd Boet Leemreize van het veld gestuurd. Een onhandige tackle werd te zwaar bestraft. Zeker als je de verder sportieve wedstrijd in ogenschouw neemt. Boet verloor wat zelfbeheersing, doordat Grol na een blessure-uittrap de bal niet volgens de erecodes terugspeelde naar VIOS.

 

Ondanks de 10 man begon VIOS meer offensief te spelen. Een Grol-verdediger bezweek onder de druk en zette VIOS op voorsprong. De slotfase was meer spannnend dan goed. Dat Grol de gelijkmaker scoorde, was wellicht terecht, maar had met een over-mijn-lijk-instelling kunnen worden voorkomen.

 

Jammer van de regen en de dubieuze tactiek van de thuisclub, maar verder was de avond, zeker van VIOS-zijde, een promotie voor het Achterhoekse voetbal.

 

Doelpuntenmakers;

1-2: Freek Helmers

2-2: Bob Groot Kormelink

2-3: eigen doelpunt

Fotoalbum SV Grol - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae