Afbeelding: Buurse - uit (web)

Buurse - VIOS B: 0 - 2

Zondag 8 - December - VIOS schrijft wederom een overwinning bij tegen een directe concurrent en is nu zes wedstrijden op rij ongeslagen.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd bedraagt het onderlinge verschil slechts twee punten. Bij beide ploegen zijn er de nodige afwezigen. Naast de langdurige blessures van Bob en Flin zijn er nu ook kleinere problemen bij Douwe en Sven. Boet wordt dan ook een linie naar achteren verplaatst en Wim maakt zijn rentree op het middenveld. Op de bank is er plaats voor Bouke Ratering, Chiqo Pol en Dylan Bleumink. Buurse speelt met rouwbanden en voorafgaand aan de wedstrijd is er een minuut stilte.

 

Er staat veel wind en VIOS speelt eerst tegen de wind in. In het begin is het aftasten maar na een minuut of 10 begint VIOS een overwicht op te bouwen. Er wordt snel druk gezet en via de vleugels wordt er aangevallen. Na 17 minuten is er een eerste grote kans voor Tom Walterbos wanneer hij alleen voor de keeper verschijnt. Helaas mist hij en Tom speelt vandaag een mindere wedstrijd ten opzichte van voorgaande weken. Het zijn kleine verschillen in balaanname en acties die ervoor zorgen dat Tom minder zijn stempel kan drukken. Freek Helmers is actief en schiet na 27 minuten voorlangs. Vlak voor rust wordt Jelle na een mooie aanval over meerder schijven vrij gespeeld. Helaas mist Jelle de rust en schiet hij over.  In de 45e minuut laat Ian een geweldige actie zien. Vanaf de achterlijn brengt hij Jurgen in stelling maar de Buurser keeper redt knap. Frank heeft weinig werk de eerste helft welke wordt afgesloten zoals die is begonnen: 0-0.

 

In de tweede helft is de eerste kans voor Ian. Buurse weet maar één keer echt gevaarlijk te worden wanneer het countert. Ten opzichte van de eerste helft is het bij vlagen iets onnauwkeuriger maar VIOS scoort nu wel. Wim Helmers eist de bal op. Via de rechterflank weet hij door te breken en met Jurgen als tussenstation wordt Freek in stelling gebracht. Deze rondt af en de bal eindigt tegen de touwen. Het staat 0-1 en dat is verdiend! Een minuut af 10 later weet Jurgen de bal goed vast te houden om daarna Tom op pad te sturen. Ian krijgt de kans om af te ronden maar heeft de pech dat de bal op de kruising landt. Toch valt er een doelpunt wanneer de keeper mistast bij een corner en Jurgen attent binnen kopt. Het staat 0-2 en de wedstrijd is dan ook gespeeld. Wat rest is speeltijd voor de reserves. Niet veel tijd, maar voor Dylan betekent dat zijn debuut in heren-1. Bouke weet nog eenmaal Freek in stelling te brengen maar deze schiet voorlangs.

 

Wederom drie belangrijke punten van een stabiel VIOS. Een verdiende overwinning waarbij het goed is te zien dat Freek en Jurgen vandaag weten te scoren. Nog één wedstrijd voor de winterstop en wel thuis tegen Victoria `28. Aanvang 14.00 uur. 

 

Doelpuntenmakers;

0-1: Freek Helmers

0-2: Jurgen Wiegerinck

Fotoalbum Buurse - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae