Afbeelding: Markelo - uit (web)

Markelo - VIOS: 3 - 2

Zondag 7 November – Vandaag de topper in de vierde klasse B. VIOS speelt in Markelo tegen de koploper in 4B. Na 90 minuten heeft VIOS de slag verloren maar de competitie nog zeker niet.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd heeft VIOS drie verliespunten meer dan Markelo en kan het op gelijke hoogte komen. Tot aan vandaag heeft Markelo het vooral opgenomen tegen de ploegen uit de onderste regionen. Voor beide elftallen is er dus sprake van een tussentoets.

 

VIOS loopt al snel achter de feiten aan wanneer het al in de tweede minuut op achterstand komt. Markelo heeft de wind in de rug, Flin kijkt tegen de zon in en wordt met een afstandsschot in de korte hoek geklopt. In het vervolg neemt VIOS het heft in handen en komt zelfs op een 1-2 voorsprong. Ian is attent bij een vrije trap en frommelt de gelijkmaker binnen. Tom Walterbos etaleert zijn klasse en scoort op een prachtige manier de 1-2. Er zijn zelfs mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden en afstand te nemen maar de finesse ontbreekt om dit daadwerkelijk te doen. Het laatste kwartier van de eerste helft is voor Markelo en de 2-2 wordt gescoord. Wederom met een afstandsschot in de korte hoek. Ditmaal na een mooie aanval.

 

In de tweede helft is Markelo de bovenliggende partij. Dit door een combinatie van factoren. In ieder geval is er meer scherpte bij Markelo. Er wordt sneller druk gezet en VIOS komt zelf minder aan voetballen toe. Markelo creëert enkele goede mogelijkheden met het meeste gevaar uit voorzetten van af de rechterkant. Uit een vrije trap wordt de 3-2 binnengekopt. Kevin Vos probeert met enkele wissels het tij te keren. Bob vervangt Ian en Bouke lost Ynse af. Bouke krijgt in de laatste minuten een vrije kopbal, helaas gaat zijn inzet naast.

 

Op basis van de tweede helft is Markelo de verdiende winnaar, maar een gelijkspel was zeker mogelijk geweest. Zou VIOS in de eerste helft de mogelijkheden tot uitbouw van de voorsprong hebben gepakt, had het wellicht de overwinning kunnen stelen. Een slag is verloren maar de competitie nog zeker niet. Er zijn nog volop mogelijkheden!

 

Volgende week speelt VIOS de inhaalwedstrijd tegen Hector in Goor. Aanvang 14.00 uur.


Doelpuntenmakers:
1-1: Ian Groot Zevert
1-2: Tom Walterbos

Fotoalbum Markelo - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae