Lochem - VIOS: 1 - 0

Zondag 5 Februari – VIOS doet zichzelf te kort!

 

Op een winderig sportpark de Elze werd vandaag een belangrijk duel gespeeld tussen de huidige nummer vijf Sp. Lochem en de trotse koploper VIOS B.. Klokslag 14.00u begon de wedstrijd waarin Sp. Lochem de bal had en VIOS B. verdedigend zijn mannetje moest staan. VIOS B. verdedigde goed, maar was niet bij machte om voetballend een bedreiging te vormen voor Sp. Lochem.

Het was de thuisploeg die door combinatievoetbal veelal via de balvaste spits en de af en toe ongrijpbare nr. 7 van Lochem tot aanvallen probeerde te komen. Ze kwamen hierdoor een aantal keer gevaarlijk door, maar door goed verdedigend werk en uitstekend keeperswerk bleef het 0-0.

 

VIOS B. was in balbezit zichzelf niet het eerste half uur. Het lukte niet om de vrije man te vinden, de balvast te houden in de voorhoede, of tot een goede aanval te komen. Hierdoor werd Vios steeds meer teruggedrongen. Rondom de 35e minuut kreeg Sp. Lochem een vrijetrap aan de rechterkant en die werd hoog ingebracht en diagonaal ingekopt door de aanvoerder van Sp. Lochem. De bal verdween in het zijnetje en daardoor kwam Sp. Lochem op een op dat moment verdiende 1-0 voorsprong.

VIOS B. rechte de rug en in éénmaal lukte het de ploeg steeds beter om de bal in bezit te houden en door goed combinatievoetbal kansen te creëren. Dit resulteerde in drie grote kansen voor rust, waarin het mooi was geweest als er één was ingeschoten. Dit lukte helaas niet, maar gaf wel een positieve boost richting de 2e helft.

 

VIOS B. ging na de rust vrolijk verder met waar het in de 1e helft geëindigd was. Het verzorgde voetbal was weer helemaal terug en resulteerde in een veldoverwicht en meerdere mogelijkheden om de 1-1 te maken. Sp. Lochem kon op dat moment alleen nog maar vanuit counters gevaarlijk worden, maar dit werd goed verdedigd door de laatste lijn of door de opnieuw zeer goed keepende Flin. Helaas wist VIOS B. geen doelpunt te maken en heeft zichzelf daarmee te kort gedaan. VIOS B. liet in deze wedstrijd twee gezichten zien met als eindresultaat 1-0 verlies.

 

VIOS B. in nu koploper af, aangezien v.v. Reunie wist te winnen van Ulftse Boys. Beide ploegen staan nu met 25 punten bovenaan, maar v.v. Reunie heeft een beter doelsaldo. De competitie is ongekend spannend en komend weekend komt v.v. Basteom op bezoek bij VIOS B. die bovenaan staat in de 2e periode. De uitwedstrijd was een groot spektakel qua uitslag (3-4), dus het beloofd een mooie en spannende wedstrijd te worden.  

 

Zondag 12 Februari speelt VIOS in Beltrum om 14.00 uur tegen Basteom.

 

Doelpuntenmakers:

geen

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae