Afbeelding: Delden - uit  (web)

Delden - VIOS: 1 - 1

Zondag 4 Oktober - VIOS speelt vandaag in Delden tegen Delden. Een onbekende tegenstander waarvan bekend is dat de ze de eerste twee wedstrijden van de competitie 2020-2021 heeft gewonnen. Thuis tegen Neede en uit tegen Hoeve Vooruit. Vorig jaar speelde Delden nog promotiewedstrijden naar de 3e klasse nadat het eerder promoveerde van de 5naar de 4e klasse. Een jonge ambitieuze ploeg, VIOS is gewaarschuwd. Vanwege corona is er geen publiek. 

 

De aftrap is voor Delden en de eerste minuut weten ze al het doel van Flin te bestoken. De eerste 20 minuten heeft Delden de overhand. Delden is fel, zit er kort op en laat zien dat het wil winnen. VIOS verdedigt vooral en komt sporadisch tot een uitval. VIOS speelt volwassen en geeft nagenoeg niets weg. Na deze beginperiode krijgt Jurgen de beste kans tot dan van deze wedstrijd. Chiqo levert een voorzet op maat en Jurgen heeft de mogelijkheid tot koppen. Er is contact, Jurgen komt ten val maar de scheidsrechter wuift het weg. In het vervolg van deze aanval krijgt Freek nog een schietkans maar het schot gaat voorlangs. Niet veel later is er nog een goede mogelijkheid maar Tom en Boet lopen elkaar voor de voeten en zo gaat ook deze kans verloren. 

 

Het is de opmaat naar een periode waarin VIOS het initiatief neemt en houdt. Slechts éénmaal krijgt Delden een vrije doorgang maar Flin verkleint zijn doel goed en maakt een goede redding. Toch staat het enkele minuten later 1-0. Na een afgeslagen corner volgt er een goede individuele actie van Delden. Boet wordt gepasseerd en op snelheid geklopt en vanaf rand strafschopgebied wordt de bal binnen geschoten. Voordat het rust is krijgt de goed spelende Jurgen nog een kans maar de keeper van Delden redt. De ruststand is 1-0 en er is sprake van een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en Delden heeft over de gehele eerste helft een licht overwicht. Het heeft ook het meeste voordeel van de sterke wind.

 

De tweede helft begint met een wissel. Raun is de vervanger van Raoul en er vinden enkele positiewisselingen plaats. Raun maakt een sterke invalbeurt en toont zich een moderne back. Verdedigend staat hij zijn mannetje en hij heeft veel aanvallende acties. Het staat goed bij VIOS en de tweede helft is VIOS de dominante partij. Na 8 minuten is er de eerste goede kans voor Jurgen. Zijn kopbal wordt nog gekeerd door de keeper maar niet veel later is deze kansloos op een inzet van Freek. Snelheid en koelbloedigheid geven de doorslag en het staat 1-1. 

 

VIOS is de bovenliggende partij het ontsnapt na 40 minuten. Een slordigheid geeft Delden een vrije doorgang maar de bal gaat voorlangs. Dit is de enige goede kans voor Delden in de tweede helft. De meeste en de beste kansen zijn voor VIOS. Er wordt van alles geprobeerd maar een tweede doelpunt valt niet. Jurgen is nog het dichtstbij wanneer hij de keeper passeert maar de bal alsnog van de lijn wordt gehaald. Over het geheel van de wedstrijd verdiende VIOS de overwinning, er is een goede teamprestatie neer gezet. Er wordt voor elkaar gewerkt, er wordt volwassen gespeeld en er worden genoeg kansen gecreëerd. De effectiviteit moet beter, het enige wat er vandaag ontbrak. 

 

Volgende week speelt VIOS thuis tegen Rietmolen. Aanvang 14.00 uur. Doelpuntenmakers;

1-1: Freek Helmers

Fotoalbum Delden - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae