Afbeelding: vv Twenthe - uit (web)

Twenthe - VIOS: 1 - 3

Zondag 3 April – VIOS begint sterk, neemt afstand en speelt overtuigend. Een verdiende overwinning is het resultaat.

 

Vandaag mag Brent weer vlaggen. Edo en Bob zijn afwezig en inmiddels is Brent de vaste vervanger. Tegen Reünie was hij goed voor drie punten en vandaag was het weer raak. Dat lag niet aan Brent, hij had weinig te doen, maar aan een overtuigend vv VIOS B. De eerste grote kans is er al na vijf minuten na een goede aanval over links. Helaas weet Jurgen niet succesvol af te ronden. VIOS zet hoog druk en dat leidt tot snel resultaat. Na zeven minuten komt VIOS al op een 0-1 voorsprong. Het is dan wel een eigen doelpunt, maar het wordt door VIOS afgedwongen.

 

VIOS zet hoog druk, staat goed en is georganiseerd. Dit leidt tot een overwicht met een groot aantal kansen. Tom Walterbos scoort na 15 minuten wanneer hij na mooi combinatievoetbal in stelling wordt gebracht. Tom schiet de bal van buiten het strafschopgebied in de bovenhoek en het staat 0-2. Niet veel later mag Ynse een vrije trap nemen. De goede voorzet wordt door Ian op waarde geschat en het staat dan ook binnen 20 minuten 0-3. Gisteravond wist PSV een 0-3 achterstand tegen 'het grote' Twente in een gelijkspel om te buigen maar vandaag kwam het niet zo ver. 

 

In de tweede helft is de eerste grote kans voor Tom maar hij weet niet te scoren en vervolgens breekt er een rommelige fase aan. VIOS is minder scherp, zet minder snel druk en na een uur laat Kevin wat meer van zich horen. Toch weet Twenthe de 1-3 te scoren na 65 minuten. Rommelig uitverdedigen gaat aan de treffer vooraf. Hierna herpakt VIOS zich en worden er een groot aantal kansen gecreëerd. Met name Tom, Chiqo en Raun krijgen goede mogelijkheden maar stuiten iedere keer op de keeper. De eindstand is dan ook 1-3 en dat is een prima resultaat gekoppeld aan een goede spelopvatting welke voor zeker 80% van de tijd goed wordt uitgevoerd. Markelo verliest vandaag twee punten en behoudt een voorsprong van zeven punten. Niets is onmogelijk zeker wanneer je bedenkt dat er nog een rechtstreeks duel volgt. Echter de eerste focus is op de tweede periode. 

 

Volgende week speelt VIOS thuis tegen Delden en wordt de tweede periode beslist. Aanvang 14.00 uur.

Doelpuntenmakers:
0-1: eigen doelpunt
0-2: Tom Walterbos
0-3: Ian Groot Zevert

Fotoalbum Twenthe - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae