Afbeelding: FC Eibergen - thuis (web)

VIOS B - FC Eibergen: 2 - 1

Zondag 29 September - VIOS pakt de eerste overwinning van het seizoen 2019-2020.

 

Het weer is onaangenaam en in Eibergen wordt kermis gevierd. De publieke opkomst valt dus tegen maar de spelopvatting van VIOS is goed. Er wordt snel druk gezet en VIOS wil de wedstrijd domineren. Niet alles lukt maar VIOS heeft de wil om te winnen. FC Eibergen daarentegen is naar Beltrum gekomen om niet te verliezen.

 

In de eerste helft is VIOS slordig in de eindpassing en met name Freek laat hier enkele mogelijkheden liggen. Toch is het Freek die na een goede individuele actie VIOS op voorsprong zet. Vlak voor rust scoort VIOS nog een tweede doelpunt maar deze wordt afgekeurd vanwege buitenspel. 

 

Ook in de tweede helft heeft VIOS de betere spelopvatting maar onverwachts scoort FC Eibergen de gelijkmaker. Op het middenveld wordt een bal onderschept en op doel geschoten. Gedragen door de wind valt deze achter Flin in het doel en staat het 1-1. 

 

In het vervolg laat VIOS zien dat het wil winnen. Er wordt geknokt en het spel speelt zich vooral af op de helft van FC Eibergen en Boet heeft geen geluk wanneer hij via de keeper de lat raakt. In de slotminuten kopt Twan te Woerd op de paal. Toch weet hij in de rebound te scoren en staat het 2-1 voor VIOS.

 

De ontlading is groot en de overwinning verdient. Je speelt voetbal om te winnen en bij VIOS was de wil om te winnen het grootst. Technische staf en spelers beseffen dat het beter kan en moet. Er zijn nog voldoende wedstrijden om dat te laten zien maar de eerste overwinning is binnen en dat telt! 

 

Volgende week uit tegen Hoeve Vooruit. Aanvang 14.00 uur. 

 

Doelpuntenmakers;

1-0: Freek Helmers

2-1: Twan te Woerd

Fotoalbum VIOS B. - FC Eibergen

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae