SV Basteom - VIOS: 3 - 4

Donderdag 29 September – VIOS wint twee punten op karakter en inzet door alsnog de 3-4 in de 92e minuut te scoren en dat was op basis van het vertoonde spel zeer zeker verdiend, maar ook wel enigszins gelukkig.

 

De uitwedstrijd tegen Basteom werd op verzoek van de tegenstander vooruit gespeeld in verband met de kermis in Baak. Het was zeker niet warm voor de meegereisde toeschouwers en het veld was erg glad door de dauw en later ook nog opkomende mist.

 

VIOS domineerde vanaf het begin en startte in een logische opstelling. Als reservespelers zaten op de bank: Lars Kroeze, Yannick Winkelhorst, Ynse Hoitink en Bob Groot Kormelink. Er werd een hoog tempo op de mat gelegd en Basteom werd vanaf minuut 1 in de verdediging gedrukt. De beide VIOS backs, Ruud Westhoff en Raun te Bogt , mochten van de trainers opportunistisch en “hoog spelen”, wat veel druk naar voren bracht. Vele mooie kansen werden er gecreëerd, maar een doelpunt voor VIOS bleef uit. Vooral de snelle balwisseling van kant en de goede voorzetten brachten veel gevaar maar  Bouke en Freek wisten de bal niet in het net te koppen.

 

Dan maar met een afstandsschot proberen moet Twan te Woerd hebben gedacht, maar helaas ging zijn schot rakelings langs het doel van de tegenstander.  Nadat Freek nogmaals een mooie kopkans onbenut liet en VIOS al zeker tien fraaie mogelijkheden had gehad sloeg het lot in de 18e minuut voor de eerste keer toe. De bal werd in de achterhoede van VIOS breed gespeeld en kwam door het uitglijden van een medespeler zomaar in de voeten van een Basteom aanvaller.  Deze bedacht zich geen moment en schoot vanaf 35 meter de bal laag over het natte gras langs keeper Flin Schutten in de benedenhoek, die op dat moment redelijk ver voor zijn doel stond om mee te voetballen.  De eerste kans voor Basteom direct raak.  Een domper voor de spelers van VIOS die op dat moment heer en meester waren op het veld.

 

Direct daarna werd in de 20e minuut een duidelijke handsbal van Basteom door de scheidsrechter niet gezien of als zodanig gehonoreerd, waardoor VIOS een penalty werd ontnomen. Het spelbeeld veranderde niet.  VIOS bleef hoog spelen en het baltempo was erg hoog. Ook de loopacties van met name de aanvallers vielen op en Basteom kwam niet verder dan verdedigen. Na een behoorlijke tackle op Tom Walterbos kreeg Bouke wederom een geweldige kans, maar zoals voorheen kreeg hij de bal niet goed op zijn hoofd. Dat lukte in de 30e minuut wel.  Een prachtige aanval werd na een geweldige voorzet van Ruud Westhoff onberispelijk en hard door Bouke fantastisch binnengekopt.  Stand 1-1.

 

Nadat in de 41e minuut een afstandsschot van Ruud net naast ging dacht iedereen dat we met 1-1 de rust in zouden gaan, maar niets was minder waar.  VIOS speelde volle bak naar voren waardoor er er achterin soms wat gaten vielen en door een counter door een snelle gevaarlijke Basteom aanvaller werd het volledig tegen de verhouding in toch voor de rust nog 2-1 voor Basteom.

De frustratie bij VIOS nam wat toe, er kwamen wat opstootjes. Eerst met Douwe ten Have, die zoals van hem gewend, fel doorging in een duel en uiteindelijk kreeg Bouke Ratering nog voor de rust een gele kaart voor het doorlopen op de Basteom keeper. De grote vraag was hoelang gaat Basteom dit nog volhouden?

 

Nick en Maarten vonden het tijd om in de rust te gaan wisselen en Ynse  Hoitink kwam voor Douwe ten Have.  De eerste grote kans was er echter in de 47e minuut voor Basteom. 
Een harde lage voorzet van rechts werd met een sliding nog maar ter nauwe nood door Flin Schutten gepareerd, die de bal in eerste instantie niet klemvast had.  VIOS was wederom gewaarschuwd. Het spel domineren is niet altijd voldoende om de wedstrijd te winnen.

 

Het spelbeeld veranderde nog niet veel.  VIOS bleef aanvallen en bleef de wedstrijd controleren. Ruud Westhoff kwam regelmatig in de positie om een goede voorzet te geven en in de 49e minuut wist Ian Groot Zevert na aangeven van Ruud de 2-2 binnen te schieten. Het schot leek niet geheel onhoudbaar, maar door het gladde veld kreeg het schot toch voldoende snelheid om de Basteom keeper te verrassen. Daarna gebeurde er een hele poos niet veel.  Basteom werd vermoeider en VIOS ontbrak het aan geduld waardoor er steeds vaker een lange bal naar voren werd gespeeld.

 

In de 65e minuut werd Ian gewisseld voor een frisse aanvaller in dit geval Lars Kroeze. Nick en Maarten wilden het niet laten gebeuren dat we in deze wedstrijd met zo’n veldoverwicht punten zouden laten liggen. Volle bak vooruit en in de aanval was het devies. Opnieuw kwamen er grote kansen op een voorsprong door goede voorzetten en gevaarlijke corners, maar de bal werd maar niet binnen gekopt. De tijd begon te dringen en om nog meer aanvalskracht te realiseren werd Wim Helmers gewisseld voor Bob Groot Kormelink.

 

We tekenen reeds de 80e minuut aan en jawel, Basteom krijgt zowaar een vrije trap toegekend op de helft van VIOS.   Een oud voetbal gezegde werd weer eens bevestigd. “Als je zelf niet scoort uit de vele kansen dan valt het doelpunt wel een keer aan de ander kant”.  Uit de vrije trap komt de bal na een ongelukkige klutsbal hoog in het 16 meter gebied van VIOS en wordt de bal op fraaie wijze met een perfecte omhaal door de Basteom aanvaller in het net geschopt. 3-2 !!!!  Niet te geloven voor zowel de Basteom als VIOS aanhangers.

 

In de 82e minuut had VIOS enigszins ook het geluk aan haar zijde.  Lars Kroeze kwam op links goed door en haalde de achterlijn.  Zijn voorzet werd niet goed verwerkt door de Basteom verdediging en komt voor de voeten van Bob. Deze bedenkt zich geen moment en schiet van buiten de 16 meter op doel. De bal wordt onderweg nog aangeraakt, maar komt uiteindelijk wel tegen de touwen.  3-3. VIOS wilde en kon niet geloven dat in deze zo dominant gespeelde wedstrijd punten zouden worden gemorst en bleven er in geloven dat het nog kon. Vorige week scoorde SP Lochem ook nog in blessuretijd, waarom wij dan niet vandaan moeten ze hebben gedacht.

 

Twan te Woerd ging bij elke corner mee naar voren en had de 3-4 op zijn hoofd, maar de bal ging rakelings naast.  In de 92e minuut, in een alles of niets poging, probeerde Raun te Bogt nog een hoge voorzet vanaf rechts op Bouke te geven, maar zijn schot werd door een verdediger geblokt. Echter niet genoeg en tot verbazing van iedereen, ook van Raun zelf, viel de bal bij de tweede paal binnen.  Alsnog de verdiende 3-4 voor VIOS, maar vraag niet hoe.

 

Niet lang na de 3-4 floot de scheidsrechter af.  “Soms zit het tegen en soms zit het mee” zullen we maar zeggen na twee wedstrijden in dit nog prille seizoen. Na een goede wedstrijd en een krankzinnig scoreverloop behalen de mannen van Nick en Maarten toch nog de volle winst.  Karakter en inzet werden beloond.  Complimenten. TOP !!

 

Zondag 9 Oktober speelt VIOS de thuiswedstrijd tegen KSV, aanvang 14:00 uur.

 

Doelpuntenmakers:

1-1: Bouke Ratering

2-2: Ian Groot Zevert

3-3: Bob Groot Kormelink

3-4: Raun te Bogt

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae