Afbeelding: Pax - uit (web)

PAX - VIOS B: 3 - 2

Zondag 28 April – VIOS vergeet door te pakken! 

 

Na de wedstrijd was het publiek het er over eens. De eerste helft was verloren tijd in de strijd tegen degradatie. Het aanvallende VIOS van het grootste gedeelte van de tweede helft straalt vertrouwen uit. Het is laat, nog zeker niet te laat!

 

Door veel blessureleed moest er gesleuteld worden aan de basiself. Toch wist Manfred Graven stuk voor stuk prima voetballers op te stellen. Wel deed het ingezette systeem menig wenkbrauw fronsen. Het onbezet houden van de aanvallende flanken verbaasde menig Beltrumse supporter, die gezien de stand echt voor de drie punten kwam.

 

Na twintig minuten kwam PAX door een afstandsschot op voorsprong. VIOS was niet minder, maar speelde teveel op eigen helft. De omzettingen 10 minuten voor rust, voorspelden al een ander VIOS voor na de rust. VIOS speelde veel meer op de helft van de tegenstander en in de 60ste minuut scoorde Jurgen Wiegerinck de verdiende gelijkmaker. PAX raakte van slag en nog geen vijf minuten later was het Tom Walterbos die na een fraaie combinatie met Freek, voor de verwachte voorsprong zorgde. Het Beltrumse publiek geloofde in de winst in deze belangrijke 6-punten wedstrijd. Toch kwam PAX niet veel later langszij en VIOS verloor de grip. Op zo’n moment wens je dat de routiniers op gaan staan en het elftal bij de oren pakken. Te vaak zien we een soort van camouflagehouding, doordat spelers zich teveel met bijzaken bezig houden, zoals vallen, claimen en onnodig zelfbeklag. Het derde PAX-doelpunt kwam al snel hierna. VIOS kwam niet meer in de flow van het begin van de tweede helft.

 

Volgende week is VIOS vrij en dan kunnen we ons op gaan maken voor de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Op basis van de tweede helft zijn er genoeg lichtpuntjes. Gewoon stick to the plan en het gat van 4 punten dichten, op z’n Beltrums, desnoods met keihard werken. Op 12 Mei spelen we thuis tegen nummer 14, Gendringen. 19 Mei treden we in ’s Heerenberg aan tegen nummer 13 MvR en tot slot op 26 mei thuis tegen nummer 2 OBW. Tegen Gendringen en MvR zijn het weer 6-punten wedstrijden.  

 

Doelpuntenmakers;

1-1: Jurgen Wiegerinck

1-2: Tom Walterbos

 

Fotoalbum PAX - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae