Afbeelding: FC Eibergen - uit (web)

FC Eibergen - VIOS B: 2 - 1

Opnieuw een topper in de 4e klasse C. De nummers twee en drie bestrijden elkaar op sportpark 'de Bijenkamp'. De wedstrijd Reünie - Rekken is afgelast en spelers van beide ploegen zijn naar Eibergen gekomen.

 

Manfred Graven wordt nog steeds geconfronteerd met veel blessures en heeft een tactisch foefje bedacht. Bob Groot Kormelink start in de voorhoede en Rik Groot Zevert bestrijkt de rechterflank vanaf het middenveld. Dit pakt al snel goed uit wanneer Rik vanaf de rechterzijde een voorzet aflevert welke door Bob wordt binnen gewerkt. Na vijf minuten al op voorsprong en hiermee een droomstart voor VIOS. In het vervolg heeft VIOS het beste van het spel en is Bob tot twee keer toe dicht bij een tweede doelpunt. VIOS ruikt bloed en dringt meer aan. Toch kantelt de wedstrijd na een minuut of 30. Het aandringen van VIOS geeft betere countermogelijkheden voor FC Eibergen. Enkele malen is het dichtbij de gelijkmaker en na 37 minuten volgt deze dan ook. Slecht getimde slidings van zowel Niek Tuinte als Boet Leemreize gaan aan de gelijkmaker vooraf. De ruststand is 1-1.

 

Al snel in de tweede helft krijgt FC Eibergen een vrije trap welke wordt binnen geschoten. Goed genomen maar ook zeker niet onhoudbaar. Hierna wordt het spel slechter en slechter. Het einde van het jaar nadert en dit is weer te zien in het spel. Spreekwoordelijke vuurpijlen naar voren en VIOS vergeet dus te voetballen. FC Eibergen kan niet beter of wil niet beter, in ieder geval maakt FC Eibergen slim gebruik van de ruimte die door de scheidsrechter gegeven wordt. Het maakt overtredingen welke niet bestraf worden, daarnaast bezondigt het zich aan het rekken van tijd. Niet sportief, maar als je wilt winnen, dan moet je wat! Een 2-1 nederlaag is het gevolg waar een gelijkspel een meer terechte uitslag zou zijn geweest. 

 

Doelpuntenmakers:

0-1: Bob Groot Kormelink

 

fotoalbum FC Eibergen - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae