Afbeelding: Lochem - thuis (web)

VIOS - Lochem: 1 - 1

Zondag 25 September – VIOS start de competitie met een gelijkspel tegen Lochem.

 

Na de nederlaag tegen La Première in de nacompetitie 2021-2022 komt VIOS dit jaar weer uit in de 4e klasse, niet in 4B maar dit jaar in 4C. Eerste tegenstander vandaag is Lochem dat afgelopen jaar degradeerde uit de 3e klasse.

 

Na oefenwedstrijden en bekerwedstrijden vandaag de eerste competitiewedstrijd en meteen mooie krachtmeting. Bij beide ploegen zijn er de nodige wijzigingen na afgelopen seizoen. Bij VIOS hebben Jurgen Wiegerinck en Boet Leemreize afscheid genomen. Ian Groot Zevert start op de bank waar hij plaats kan nemen naast een groot aantal nieuwe gezichten. De complete technische staf is gewisseld ten opzichte van vorig seizoen en er zijn jeugdspelers overgekomen. 

 

In de eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Lochem start met een licht overwicht en is comfortabel aan de bal. VIOS daarentegen is resoluter en dwingt iets meer gevaar af. Lochem komt op 0-1 maar wordt teruggefloten vanwege buitenspel. De grootste en beste kans is voor Freek Helmers na een voorzet van Raun te Bogt. Helaas gaat de bal voorlangs. 

 

In de tweede helft start VIOS sterk. Ian komt Lars aflossen en de eerste grote kans is voor hem. Ian kan alleen op het doel van Lochem af maar zijn schot mist precisie en gaat voorlangs. De volgende 20 minuten heerst VIOS.  Lochem komt niet aan bod en VIOS komt op voorsprong. Na een goede individuele actie wordt Tom Walterbos onreglementair gestopt binnen het strafschopgebied. Freek Helmers neemt de verantwoording en scoort de 1-0. Vijf minuten later komt VIOS goed weg wanneer Ruud de bal van de lijn haalt. Het is het begin van de fase waarin VIOS vergeet te voetballen. De bal wordt niet meer vastgehouden en VIOS laat zich terugdringen. Verschillende keren loopt het goed af maar in blessuretijd weet Lochem toch de gelijkmaker te scoren. 

 

Een mooie en intensieve wedstrijd eindigt hiermee in een gelijkspel. Voor VIOS een goede graadmeter en een bevestiging van het kunnen. Volgende week is er geen wedstrijd op zondag. In verband met de kermis in Baak is wordt de wedstrijd tegen SV Basteom donderdag 29 September gespeeld. Aanvang 20.15 uur

 

Doelpuntenmakers:

1-0: Freek Helmers

Fotoalbum VIOS - Lochem

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae