Afbeelding: AFC AJAX Amsterdam - uit (web)

AFC AJAX (amateurs) - VIOS: 5 - 2

Zaterdag 25 Februari – VIOS speelde een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen het tweede elftal van de zaterdag amateurs van AFC AJAX. Zij spelen in het KNVB district West in de reserve Hoofdklasse. Om klokslag 12:00 werd er afgetrapt op veld één van Sportcomplex 'De Toekomst'. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met van beide zijden aanvallend voetbal. Na een makkelijk gegeven penalty voor Ajax, die in eerste instantie door onze keeper Flin Schutten werd gestopt, trof deze in de rebound alsnog doel. Daarna maakte Tom Walterbos al snel de gelijkmaker.

 

Ajax liep daarna via een razendsnelle counter en handig combinatiespel uit naar 3-1. Met die stand gingen we rusten. In de tweede helft koos VIOS ervoor vanuit meer compactheid te spelen. Ook kon VIOS aan de bal meer in het positiespel komen. Vlak na rust trof opnieuw Tom Walterbos doel op aangeven van Raun te Bogt: 3-2 en dus de aansluitingstreffer. VIOS bleef comfortabel aan de bal en verdedigde compact. Bouke Raterink kreeg nog een mooie kans op de 3-3 maar miste op een paar centimeter na het doel.

 

De wedstrijd golfde op en neer en VIOS weerde zich kranig. Echter in de eindfase kreeg Ajax nog enkele kansen die ook werden benut, waarmee de eindstand van 5-2 op het scorebord kwam te staan. Het was een erg leuke wedstrijd waarbij de spelers hard hebben gewerkt en zowel staf als spelers hebben genoten van de ervaring van het spelen op De Toekomst.

 

Zondag 5 Maart speelt VIOS op de Bult in Vragender. Om 14.00 uur is KSV de tegenstander.

 

Doelpuntenmakers:

1-1: Tom Walterbos 

3-2: Tom Walterbos

 

Verslag: William Slotboom

Fotoalbum: Daan te Brake en William Slotboom

Fotoalbum AJAX - VIOS

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae