Afbeelding: vv Doetinchem - uit (web)

Doetinchem - VIOS B: 2 - 3

Zondag 24 Maart - VIOS weet weer wat winnen is!

 

Onder een mooi voorjaarszonnetje wordt er afgetrapt op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. Doetinchem is sinds de winterstop nog ongeslagen en heeft vorige week nog van nummer twee OBW gewonnen. Voor het eerst in bijna twee jaar staat Frank Orriëns weer onder de lat wegens een handblessure van Lars Kroeze. Frank weet zich in de tweede helft te onderscheiden met enkele fraaie reddingen en laat daarmee zien het keepersvak nog niet verleerd te zijn. Behalve Lars zijn er meerdere spelers wegens een blessure afwezig waardoor vandaag de bank gevormd wordt door Chiel Dreierink, Ruud Groot Zevert en Bauke Ratering, welke allen verdienstelijk invielen.

 

Na 20 minuten ontstond de eerste kans voor VIOS, waarbij een verdediger van Doetinchem opzichtig hands maakte in het eigen strafschopgebied. De scheidsrechter kon dit echter niet zien, waardoor in de daaropvolgende counter Frank de goal uit moest en buiten het strafschopgebied ten koste van een gele kaart een overtreding moest maken. Na bijna een half uur kwam Doetinchem op een 1-0 voorsprong door een schot in de korte hoek. In de 35e minuut wederom een discutabel moment waarbij de keeper ongestraft zo'n halve meter buiten het eigen zestienmeter de bal in de handen pakte. Op slag van rust wist VIOS dan toch het net te vinden. Een goede vrije trap van Twan te Woerd weet Jurgen Wiegerinck te bereiken die hem in twee instanties achter de doelman wist te koppen, ruststand 1-1.

 

Zonder wissels werd er gestart aan de tweede helft, waarbij VIOS het in de eerste 10 minuten moeilijk heeft. Eerst wist Freek Helmers een breedtepass van de wederom goed spelende Tom Walterbos niet te benutten, maar 10 minuten later was het dan toch raak. Ditmaal waren de rollen omgedraaid en wist Freek na een prachtige aanval Tom te vinden, die met zijn eerste doelpunt dit seizoen de 1-2 aantekende. VIOS kende een sterke fase en had hier de wedstrijd kunnen beslissen, helaas liet de doelman van Doetinchem zien er niet voor niks te staan en pakte onder andere knap een bal van Ian Groot Zevert.

 

Na een moeilijke fase, waarbij Frank zich knap weet te onderscheiden door twee goede reddingen, lijkt VIOS de wedstrijd te beslissen. Jurgen zet Freek alleen voor de keeper en Freek schiet de bal beheerst in de korte hoek en zet hiermee VIOS op een 1-3 voorsprong. In de slotfase ontstaan er kansen aan beide kanten waarbij Doetinchem in de blessuretijd nog voor de 2-3 zorgt. Hierna gebeurt er nog van alles en eindigt Doetinchem de wedstrijd met 10 man na een emotionele reactie van de spits, waarbij ook een toeschouwer zich laat gaan door het gooien van een flesje richting de scheidsrechter. Na 10 minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Hoebink af en weet VIOS drie broodnodige punten bij te schrijven.

 

VIOS weet voor het eerst sinds 21 Oktober te winnen en pakt de eerste uitoverwinning ooit in de derde klasse. Een knappe teamprestatie waarbij aansluiting wordt gevonden met de plaatsen die nodig zijn voor direct lijfsbehoud. Volgende week hopen we het ook vandaag weer aanwezige trouwe publiek te zien bij de uitwedstrijd tegen VVO te Velp.

 

Doelpuntenmakers;

1-1: Jurgen Wiegerinck

1-2: Tom Walterbos

1-3: Freek Helmers

Fotoalbum Doetinchem - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae