Afbeelding: Markelo - thuis (web)

VIOS - Markelo: 1 - 1

Zondag 24 April – Vandaag op Sportpark 'de Sonders' heeft VIOS een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Markelo. Na ruim 6 minuten blessuretijd moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling.

 

Op basis van de gehele wedstrijd een puntendeling waar VIOS uiteindelijk het meest gelukkig mee mocht zijn. Overigens was aan de kant van Markelo de acceptatie voor dit 3e puntverlies na de wedstrijd duidelijk aanwezig. Net als in de eerste wedstrijd in Markelo was ook vandaag de neutrale toeschouwer uiteindelijk de winnaar.

 

In de eerste helft had Markelo ondanks de vroege voorsprong (6e minuut) geen grip op de vele positiewisselingen bij VIOS. Vandaag had trainer Kevin Vos de ploeg het veld in gestuurd met aanvallende intenties en startte Freek Helmers na lange tijd weer in de basis. Markelo kreeg geen grip op VIOS, maar bleef dreigend in de omschakeling. Met goed spel aan de bal drukte VIOS in de eerste helft Markelo steeds verder terug op de eigen helft. Een smet in de eerste helft was het uitvallen van Wim Helmers die met een enkel blessure na 20 minuten al het veld moest verlaten. Volgens trainer Kats: “als je zo terug gedwongen wordt op je eigen helft, kan hieruit een op dat moment verdiende gelijkmaker altijd vallen”. Voordat VIOS de gelijkmaker maakte (3 minuten voor het rustsignaal) kwam het goed weg toen Markelo een strafschop miste. Achteraf gaf dit wellicht doelman Flin Schutten vleugels, die hield na een aantal mindere en ongelukkige optredens, de ploeg vooral in de 2e helft op de been met een aantal prachtige reddingen.

 

De 2e helft werd de wedstrijd een heerlijke strijd. Twee aanvallend spelende ploegen misten kansen, waarbij vooral Markelo de wedstrijd eerder in het slot had kunnen gooien. Met een flinke dosis strijdlust dwong het VIOS vaker tot het spelen van een snelle dieptepass. Hierdoor ontstond op het middenveld een strijd, waarbij Markelo met name vanuit de omschakeling toch een aantal goede kansen kon creëren. In de allerlaatste minuut (97e) had VIOS nog een hele grote kans, maar dit was wellicht teveel van het goede geweest. Op basis van de hele wedstrijd mag VIOS wellicht het meest tevreden zijn met de puntendeling.

 

Na een lastige reeks met topwedstrijden liet VIOS vandaag zien dat het klaar is voor de strijd om de 3e plaats. Volgens trainer Kevin Vos: “belangrijkste basis was een goede uitgangspositie en gevoel krijgen voor de laatste 7 weken van de competitie, dat is ons vandaag gelukt. We zijn klaar voor de laatste fase, hierin moeten wij ons doel: het behalen van de nacompetitie veilig stellen”. 

 

Noemenswaardig: na het laatste fluitsignaal waren er twee ploegen inclusief staf die met veel respect elkaar feliciteerden met een punt, waarbij de supporters van beide teams afsloten met een verdiend applaus. Al met al een hele mooie middag.

 

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit. Zij zorgden vandaag voor puntverlies van de grootste concurrent om de 3e plaats op dit moment. In Eibergen bleef het 0-0. VIOS zal moeten zorgen dat ze hier een start gaan maken aan een mooi slot van de competitie. Aanvang 14.00 uur. 


Doelpuntenmakers:
1-1: Jurgen Wiegerinck

Fotoalbum VIOS B. - Markelo

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae