Afbeelding: Buurse - uit (web)

Buurse - VIOS: 1 - 3

Zondag 22 Mei – VIOS maakt het zich onnodig moeilijk en houdt het spannend tot in blessuretijd.

 

De laatste vier wedstrijden werden gewonnen, en dat ook nog met een doelsaldo van +16. Vandaag een uitwedstrijd tegen Buurse dat vecht tegen degradatie. Op papier mag dat niet veel problemen opleveren. De app Liveuitslagen bevestigt dat ook. De analyse van deze app geeft 5% kans op een overwinning voor de thuisploeg, 6% kans op een gelijkspel en 89% op een nederlaag voor Buurse. De praktijk bleek een stuk weerbarstiger.

 

Oudgedienden Jurgen, Bob en Wim nemen plaats op de bank en geven zo ruimte aan Bouke, Douwe en Raoul. Met deze verandering kan VIOS prima uit de voeten want in de eerste helft heerst VIOS. De eerste kans is er al na vijf minuten voor Tom. Hij verkiest het om af te geven waar hij wellicht beter voor zijn eigen kans had kunnen gaan. Na 15 minuten komt VIOS op voorsprong wanneer Ian en Freek goed samenwerken in de counter en Ian kan afronden. Het staat 0-1. VIOS bepaalt de wedstrijd en Buurse weet niet veel uit te spelen. VIOS creëert veel maar vergeet te scoren. Na een klein half uur maakt Twan ook nog een slippertje en dat biedt Buurse de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen, 1-1.

 

Vanaf de aftrap wordt orde op zaken gesteld wanneer Freek de 1-2 scoort. Veel protest vanaf de zijde van Buurse want de spelers hebben hands geconstateerd. De scheidsrechter stond niet goed opgesteld om het zelf goed te kunnen beoordelen en de assistent-scheidsrechter houdt de vlag omlaag. Dit tot verbijstering van de supporters van Buurse. Een vlagsignaal blijft dus uit en de treffer wordt toegekend. 

 

Na de rust is de eerste grote kans voor Bouke na goed terugleggen van Freek. In vrije positie, recht voor de goal mist Bouke en hij baalt daar nog het meest van. Het is ook jammer voor het team. Over het algemeen is Bouke invaller. Hij doet dat goed en het is hem gegund om een start in de basis te bekronen met een treffer. Helaas lukt dat vandaag niet. Bouke deelt in dat opzicht de algehele malaise. Er wordt genoeg gecreëerd maar zoals vaker heeft VIOS te veel kansen nodig. Hiermee brengt het zichzelf dan ook onnodig in gevaar. Sterk optreden van Flin in de 86e minuut voorkomt zelfs de gelijkmaker. Met een mooie zweefduik ranselt hij de bal uit het doel. 

 

In blessuretijd wordt gespeeld op balbezit. Dit brengt meer rust in de ploeg en het leidt tot het vrijspelen van Chiqo. Deze rondt beheerst af en scoort de 1-3. De punten zijn hiermee definitief binnen en de supporters van VIOS halen opgelucht adem. De winst is binnen maar het is onnodig spannend gemaakt!

 

Volgende week een thuiswedstrijd tegen FC Eibergen. Aanvang 14.00 uur


Doelpuntenmakers:
0-1: Ian Groot Zevert
1-2: Freek Helmers
1-3: Chiqo Pol

Fotoalbum Buurse - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae