AD '69 - VIOS: 0-1

Zondag 21 mei – VIOS wint, wordt 2e in de competitie en mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie

 

In deze 22e en daarmee laatste speelronde van het seizoen, wisten beide ploegen op voorhand al waar ze aan toe waren: AD zou klaar zijn met het seizoen en VIOS kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Bij een overwinning stelt VIOS de tweede plaats in de eindrangschikking veilig en kwalificeert het zich voor de 2e ronde van de nacompetitie. Tevens is het de spelers en staf aangelegen om de nare smaak van de wedstrijd tegen Meddo van vorige week, weg te spoelen en met een goed gevoel het seizoens-slot te starten.

 

Onder een prikkend zonnetje werd iets na 14:00 uur afgetrapt op het mooie hybride hoofdveld van sportpark Zuid in Aalten. De wedstrijd startte in evenwicht waarbij de duels vooral op het middenveld werden uitgemaakt. Na enkele kleine speldenprikjes van AD deelde het in de 15e minuut een grotere uit: het resultaat was een bal op de binnenkant van de paal waarna de alerte keeper Flin de bal kon oppikken. VIOS kwam hier goed weg en met de schrik vrij. In de tegenaanval hierop volgend wist VIOS echter scherper te schieten. Vanuit de opbouw wist Sven via Bouke eindstation Ian te bereiken. Ian kwam oog in oog met de doelman van AD en schoot onberispelijk binnen: 0-1.

 

Het evenwicht tussen beider ploegen in het verdere verloop van de eerste helft bleef, al wist VIOS langzamerhand beter de vrije man te vinden. Hierdoor kon het aanvallend ook beter een vuist maken en wist het hier en daar nog een enkele mogelijkheden te creeren. Met scherp werd er echter niet meer afgerond op doel waardoor we gingen rusten met 0-1.

 

Na rust eenzelfde spelbeeld als in de 1e helft. Naarmate het verloop van de 2e helft wilde AD echter nog wel wat meer aandringen en zocht het d.m.v. wat meer opportunisme de snelle diepe bal. VIOS kreeg ruimtes in de omschakeling. Ondanks de warmte was het mes van VIOS in die omschakeling net niet warm genoeg om door die spreekwoordelijke ‘boter’ te snijden. In een van de opportune momenten van AD wist de aanvaller van AD de scheidsrechter nog slim te verleiden tot het geven van een penalty. Er werd naar onze mening stevig maar fair ingegrepen door de defensie van VIOS, echter de aanvaller maakte een slimme val-actie. De scheidsrechter had een split-second bedenktijd nodig maar wees toch naar de stip. De overtuiging waarmee de penalty versierd werd was echter groter dan de mate waarin hij werd ingeschoten. Keeper Flin kon daarom goed redden en daarmee de 0-1 stand op het scorebord houden.

 

VIOS speelde de wedstrijd daarna uit, wist daarmee de 16e competitie overwinning veilig te stellen en daarmee de 2e plaats in de eindrangschikking te bewerkstelligen. We kunnen ons gaan opmaken voor het seizoens-slot: de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. VIOS is de eerste ronde vrij geloot. Tegen wie we gaan spelen is nog even afwachten, maar noteer wel alvast in uw agenda: zondag 11 juni zullen we thuis op De Sonders in actie komen. Graag tot dan!

 

Doelpuntenmakers:

0-1: Ian Groot Zevert

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae