Afbeelding: FC Eibergen - uit (web)

FC Eibergen - VIOS: 1 - 2

Zondag 20 September - VIOS begint de competitie 2020-2021 met een wedstrijd tegen FC Eibergen. In de voorbereiding hebben beide ploegen de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt en van FC Eibergen wordt het nodige verwacht deze jaargang. Een groot aantal talenten is teruggekeerd naar sportpark 'de Bijenkamp' en FC Eibergen is er in de breedte zeker sterker op geworden. Bij VIOS zijn Sven Haarlink en Raun te Bogt geblesseerd.

 

In de eerste helft is het vooral aftasten en speelt het spel zich vooral op het middenveld af. De beste kans is voor FC Eibergen wanneer het de paal raakt. Niet veel later krijgt Jurgen twee kansen. Éénmaal kopt hij over en éénmaal komt hij tot een schot op doel. Ook Boet lost nog een mooi gekruld schot zien maar tot een doelpunt leidt het niet. De ruststand is dan ook 0-0 na een wat rommelige eerste helft. Tijdens de rust wordt Chiqo gewisseld voor Ian.

 

Ian zorgt al snel voor gevaar wanneer hij een afvallende bal in schiet. Niet veel later stuurt Jurgen Freek de diepte in. Freek rond beheerst af en het staat 0-1. Het is de opmaat naar een amusante tweede helft. De emoties laaien vooral op nadat Tom Walterbos onderuit wordt gehaald. Scheidsrechter Floors geeft een terechte rode kaart en FC Eibergen moet met 10 man verder. De gemoederen raken meer en meer verhit en VIOS vergeet te voetballen. Kevin Vos ontgaat het ook niet en wijs de spelers er op te focussen op de 0-2 en zich niet te veel door de emoties te laten mee slepen.

 

De beste kansen zijn nu voor FC Eibergen en Flin onderscheidt zich met een uitstekende redding. In de 83e minuut krijgt FC Eibergen een vrije trap. Volgens velen niet eens een overtreding en het duurt erg lang voordat scheidsrechter Floors af fluit. Het lijkt er hierbij op dat hij zich laat beïnvloeden door de reacties vanuit het eibergse kamp. De vrije trap wordt fraai binnen geschoten en het staat 1-1. Je zou kunnen spreken van een scheidsrechterlijke dwaling maar VIOS mag het zichzelf verwijten dat het zover laat komen. 

 

Toch weet VIOS te ontsnappen en de punten mee naar Beltrum te nemen wanneer Flin hard en ver uit trapt. FC Eibergen verdedigt maar matig, Freek profiteert en scoort de 1-2. VIOS is uiteindelijk dan ook de gelukkigste waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Doelpuntenmakers;

0-1: Freek Helmers

1-2: Freek Helmers

Fotoalbum FC Eibergen - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae