Afbeelding: Delden - uit (web)

Delden - VIOS: 2 - 1

Zondag 17 Oktober - VIOS speelt vandaag in Delden tegen SV Delden. Vorig jaar werd er in en tegen SV Delden met 1-1 gelijk gespeeld. Trainer Kevin Vos weet dat het een sterke tegenstander is en dat het zeker niet makkelijk gaat worden.

 

En makkelijk werd het zeker niet. Na afloop staat VIOS met lege handen en had het meer verdiend. Een gestolen overwinning waarbij scheidsrechter Mulder uiteindelijk een doorslaggevende factor blijkt te zijn. De teleurstelling is groot bij VIOS maar trainer Kevin Vos weet dat het slechts een verloren slag is. De competitie duurt nog lang en geluk en pech middelt zich over een seizoen dan ook wel uit.

 

In de eerste helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Wellicht heeft VIOS een licht overwicht, Delden toont zich in ieder geval als een sterke en vaardige tegenstander. Het eerste doelpunt wordt gescoord door VIOS maar wordt afgekeurd vanwege buitenspel nadat scheidsrechter Mulder het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter over neemt. 

 

Na een half uur spelen weet Delden door middel van een kopbal op voorsprong te komen. Dit is de opmaat naar een fase waarin VIOS het moeilijk heeft. Toch krijgt Freek Helmers een grote kans wanneer hij alleen op de keeper af kan. Vanwege een gebrek aan speeltijd ten gevolge van blessures ontbreekt het hem aan scherpte. Hij speelt de bal te ver vooruit en de Deldense keeper weet te redden.  Voor rust komt Delden zelfs op 2-0 wanneer er niet sterk verdedigd wordt. Het leidt tot een aangeschoten bal op de arm van Boet Leemreize. De scheidsrechter mag een penalty geven en grijpt deze mogelijkheid aan. Een geflatteerde ruststand van 2-0 is het gevolg.

 

In de tweede helft domineert VIOS. Delden krijgt wel enkele mogelijkheden maar zeker niet meer dan VIOS. Sterker nog, Delden grijpt alle mogelijkheden aan om tijd te rekken en de overwinning op deze manier binnen te slepen. De druk wordt door VIOS steeds verder opgevoerd en ook Delden maakt enkele foutjes welke niet worden afgestraft. De supporters zien dat er hard gewerkt wordt maar dat VIOS nog niet word beloond. Het balletje moet een keer goed vallen, zo is de redenatie. Vanuit een afgeslagen corner weet Twan te Woerd de 2-1 te scoren en de hoop groeit dat er minimaal één punt wordt meegenomen naar Beltrum.

 

In de 90e minuut wordt Tom Walterbos neergehaald binnen het strafschopgebied. Onze plaatselijke timmerman ziet dat de overtreding ruim binnen het strafschopgebied was. Een timmermansoog is daar niet voor nodig. Echter de scheidsrechter oordeelt anders en legt de bal net buiten het strafschopgebied. De vrije trap die volgt leidt tot een scrimmage voor de goal waarbij een verdediger van Delden de bal langdurig klemt maar het mag allemaal.

 

De scheidsrechter heeft niet zijn beste dag en staat niet altijd goed opgesteld om de situaties goed te kunnen beoordelen. Trainer Kevin Vos ziet dat, begrijpt dat, kijkt al weer vooruit en coacht zijn groep. Een teleurstellende nederlaag waar een gelijkspel minimaal verdiend was en misschien wel meer.  We hebben het er mee te doen, het seizoen duurt nog lang!


Doelpuntenmakers:

2-1: Twan te Woerd

Fotoalbum Delden - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae