Ulftse Boys - VIOS: 1 - 2

Zondag 16 Oktober – Vandaag was het geluk groter dan de dadendrang van VIOS.

 

Vanaf het begin van de wedstrijd nam Ulftse Boys, zonder groots te voetballen, het initiatief. Er kwamen enkele beste mogelijkheden voor de thuisclub en VIOS kwam zeer goed weg toen de bal onhoudbaar voor keeper Flin Schutten op de lat werd gekopt. VIOS werkte wel hard, maar kon weinig afdwingen.  Het meeste gevaar kwam er als Raun te Bogt over rechts opkwam en werd aangespeeld door Twan te Woerd met zijn befaamde ‘cross-pass`.  De voorzetten van Raun waren ook zeker niet verkeerd, maar de VIOS spitsen waren niet attent en koelbloedig genoeg.

 

Ruud Westhoff kwam minder aan aanvallen toe, want zijn directe tegenstander was de gevaarlijkste en snelste aanvaller van Ulftse Boys. Het gebeurt niet vaak dat Ruud meerdere malen zo vaak achter de feiten aan moet lopen. Na de nodige kansen voor Ulftse Boys was het toch VIOS dat de leiding nam door een mooi doelpunt van Bouke Ratering, waarbij moet worden aangetekend dat de Ulftse Boys verdediger wel zeer zwak verdedigde. Eigenlijk stond en keek hij er naar met het excuus dat hij verblind was door de laag hangende zon.  Maakt niet uit het was 0-1.

 

Menig VIOS-supporter verwachtte dat VIOS hieruit wat meer energie en hoop kon putten, maar dat was niet het geval.  Het duurde niet lang voordat Ulftse Boys de stand gelijktrok, wat een grote domper was op de vreugde bij VIOS. Net voor de rust, uit het niets en na een bijna niet te volgen scrimmage, was het wederom Bouke die de bal binnen prikte en VIOS op voorsprong bracht. 1-2. Niet geheel verdiend, maar daar gaat het bij voetbal niet altijd om.

 

De VIOS-aanhang hoopte op beter na de rust, maar niets was minder waar. De gehele 2e helft was het Ulftse Boys wat het initiatief had en VIOS kwam niet verder dan het verdedigen van de kleine voorsprong. Gelukkig was Flin Schutten erg goed op dreef en was het geluk aan VIOS-zijde. Meerdere kansen werden door Ulftse Boys onbenut gelaten en VIOS verdedigde zich met hand en tand.  De scheidrechter, die overigens goed floot, telde elke seconde die hij als tijdrekken aanmerkte bij en daarom was het bijna 16:00h toen de spelers en trainers van VIOS elkaar in de armen vlogen.  Het was gelukt om de 1-2 voorsprong te verdedigen, maar vraag niet hoe.

 

Een wedstrijd om van te leren en gauw te vergeten zullen we maar zeggen.  Volgende week is VIOS vrij en dan volgt op 30 oktober de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Reünie uit Borculo. Hopelijk is dan Tom Walterbos ook weer fit en kunnen Nick en Maarten beschikken over alle spelers.  Op dit moment staan we, met twee punten achterstand, op de tweede plaats in klasse 4C district Oost. Ondanks het wat minder positieve verslag hierboven natuurlijk nog steeds een knappe prestatie van het team en de gehele staf.

 

Bij afwezigheid van onze trouwe verslaggever en fotograaf Marco Heutinck is dit verslag opgemaakt door een supporter die luistert naar de naam Ton Scharenborg. Hiervoor dank.

 

 

Doelpuntenmakers:

0-1: Bouke Ratering

1-2: Bouke Ratering

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae