Afbeelding: La Premiere - uit (web)

La Première - VIOS: 2 - 1

Woensdag 15 Juni – VIOS is niet zichzelf en verliest in de halve finale van de nacompetitie van La Première.

 

VIOS heeft een mooie competitie achter de rug. Onder leiding van Kevin Vos werd een mooie ontwikkeling door gemaakt. In de ogen van tegenstanders was VIOS afgelopen seizoen één van de beter voetballende ploegen. Op de eindrangschikking eindigde VIOS als derde. De eerste periode betekende een tweede plaats, de tweede periode een vierde en de derde werd gewonnen. Dit gaf recht op een plek in de halve finale van de nacompetitie tegen de nummer twee uit de vierde klasse A: La Première uit Almelo. La Première deed lang mee om het kampioenschap maar verloor dit in de laatste minuten doordat Vasse in blessuretijd tweemaal wist te scoren. Vasse behaalde evenveel punten en wist op doelsaldo de competitie te winnen. 

 

De wedstrijd van vanavond viel tegen. VIOS probeerde wel, maar het lukte allemaal (net) niet. Veel spelers haalden niet hun normale nivo. Er waren veel slordigheden en onnodig balverlies. In de eerste tien minuten werkt VIOS wel aan een licht overwicht maar een eerste domper is er al na 11 minuten. La Première krijgt een vrije trap. Deze wordt goed genomen en vanaf de tweede paal diagonaal binnengekopt. Een mooi doelpunt en na 35 minuten komt La Première in een gelijksoortige situatie bijna op een 2-0 voorsprong. Ditmaal wordt de bal voorlangs gekopt. Vlak voor rust weet Tom bijna door te breken en weet Raun de keeper bijna in de korte hoek te verrassen. Zoals gezegd, allemaal net niet. De ruststand is dan ook 1-0.

 

Meteen in de tweede helft komt VIOS goed weg wanneer La Première na een counter de paal raakt. Na een uur spelen is het duidelijk dat VIOS moeite heeft, er moet iets geforceerd worden en Lars, Douwe en Bouke krijgen het sein om zich te gaan opwarmen. Jurgen en Ian zijn met kopballen nog dicht bij de gelijkmaker maar zover komt het niet. Na 75 minuten komt La Première op een 2-0 voorsprong wanneer een afgemeten voorzet fraai wordt binnengekopt. Na 80 minuten scoort Ruud vanuit de draai nog wel de 2-1 maar verder komt VIOS niet.  

 

VIOS is vandaag onherkenbaar en is uitgeschakeld voor promotie naar de 3e klasse. Een spijtige laatste wedstrijd voor Jurgen Wiegerinck, hoofdtrainer Kevin Vos en leiders Frank Orriëns en Stan Lankveld. Volgend seizoen is de leiding in handen van Maarten te Velthuis en Nick van der Luyt. Tot dan op sportpak 'de Sonders'.  

 

Doelpuntenmakers:
2-1: Ruud Westhoff

Fotoalbum La Première - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae