Afbeelding: Erix - thuis  (web)

VIOS - Erix: 2 - 1

Zondag 13 November – VIOS maakt het zichzelf moeilijk maar wint verdiend van Erix.

 

Voorafgaand aan deze wedstrijd het verzoek vanuit Lievelde om de wedstrijd te verplaatsen. De maispotters vieren hun 44-jarig jubileum waarmee wij hen van harte feliciteren en waar enkele spelers graag aanwezig wilden zijn. Vanuit voor-Beltrum volgde het bericht dat deze wedstrijd ook op stadion 'halfweg-Dôme’ gespeeld zou kunnen worden. Geen slecht idee maar het bereikte ons te laat. 

 

Op sportpark 'de Sonders' was het een weerzien met oude bekenden. George Peeters was er evenals een groot deel van familie te Woerd. Eddy, Wijnand en Ruud hebben allen hun minuten gemaakt in heren-1. Bij Erix spelen nu de kleinzonen van Willem en Rieky, Juup en Vigo. Ook voor kantinebaas Thijs te Brake, zelf afkomstig uit Lievelde, veel bekende gezichten langs de lijn.

 

De wedstrijd begon voor VIOS voorspoedig wanneer Bouke Ratering in de 2e minuut attent is en de 1-0 op het scorebord weet te brengen. In het vervolg nemen de gebroeders te Woerd Erix op sleep en weet Vigo de 1-1 op hert scorebord te brengen. Hij is attent in de rebound bij een vrije trap. VIOS-supporters laten al weten dat de muur niet goed staat en dat zo binnengeschoten kan worden. De bal land op de paal maar zoals gezegd is Vigo het meest oplettend. Een minuut later raakt ook VIOS de paal maar het blijft 1-1. In het vervolg blijft het spannend. VIOS is slordig en gaat mee in een potje vechtvoetbal. Vlak voor rust komt het éénmaal goed weg maar de ruststand is 1-1.

 

Na de rust komen Douwe en Ynse als vervanging van Tom en Wim. Er breekt een fase aan waarin VIOS iets beter begint te voetballen. Na 53 minuten zet Raun een mooie aanval op en weet zelf af te ronden. Het staat 2-1 en VIOS weet een aantal goede mogelijkheden te creëren. Best mogelijkheid is er voor invaller Freek wanneer deze een penalty mag nemen, helaas mist hij. Toch maakt Freek een goede invalbeurt waarbij hij diverse mogelijkheden afdwingt. Erix blijft geloof houden in eigen kunnen en weet ook enkele mogelijkheden te creëren. Tot tweemaal toe weet Flin te reden, éénmaal in blessuretijd. 

 

VIOS wint verdiend maar kan beter. Er zijn nog teveel slordigheden maar vooral moet er beter met de kansen worden om gegaan.

 

Volgende week een uitwedstrijd tegen Etten. Aanvang 14.00 uur

 

Doelpuntenmakers:

1-0: Bouke Ratering

2-1: Raun te Bogt

Fotoalbum VIOS - Erix

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae