Afbeelding: vv Gendringen - thuis (web)

VIOS B - Gendringen: 5 - 3

Zondag 12 Mei – VIOS toont karakter en wint zespuntenduel!

 

De voortekenen zijn niet goed. Sven Haarlink en Wim Helmers hebben blessures opgelopen en sluiten aan in de ziekenboeg. Wim neemt nog wel plaats bij de reserves en kan misschien nog enkele minuten maken. Op de bank heeft hij gezelschap van Raoul Groot Zevert. Chiel Dreierink maakt zijn debuut in de basis waar Tom Walterbos al enige tijd in op treedt. Drie jongens uit de JO19 bij de eerste selectie, een voorbode van een nieuwe lichting?

 

De eerste helft eindigt bij een 1-1 ruststand. In deze helft heeft Gendringen het beste van het spel en de beste kansen. Het is maar goed dat Lars uitgeslapen is. Drie cruciale reddingen zorgen er voor dat VIOS bij rust nog in leven is. VIOS speelt te mat en is te tam. Dat laatste geldt voor spelers en publiek. Gendringen komt dan ook op een verdiende 1-0 voorsprong. Gelukkig weet Jurgen Wiegerinck al na twee minuten uit het niets de gelijkmaker binnen te koppen. VIOS mag blij zijn met deze ruststand!

 

Na rust volgt een doldwaze tweede helft waarbij het publiek ook voor meer reuring zorgt. Na een prachtige steekpass van uitblinker Tom Walterbos kan Twan een 2-1 voorsprong aantekenen. Hierna worden nog enkele mogelijkheden uitgespeeld maar Gendringen weet toch de gelijkmaker te scoren en neemt niet veel later een 2-3 voorsprong. Nu is het over, dat is de gedachte die opkomt bij de VIOS supporter. Gerrit en Peter houden moed en zien het nog zitten. VIOS toont karakter en scoort de gelijkmaker. Uitblinker Tom Walterbos zorgt voor een 4-3 voorsprong. Na 80 minuten mag Raoul zijn debuut maken en vervangt broer Ian. Raoul tekent dan ook voor het slotakkoord door de 5-3 binnen te schieten.

 

Een broodnodige overwinning is over de streep getrokken. Een verliesbeurt had rechtstreekse degradatie dichtbij gebracht. Om de nacompetitie te ontlopen zal er volgende week van MvR moeten worden gewonnen en moeten Ruurlo en FC Trias geen punten pakken. VIOS speelt uit in 's Heerenberg, aanvang 14.00 uur.

 

Doelpuntenmakers;

1-1: Jurgen Wiegerinck

2-1: Twan te Woerd

3-3: Freek Helmers

4-3: Tom Walterbos

5-3: Raoul Groot Zevert

Fotoalbum VIOS B. - Gendringen

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae