Afbeelding: Neede - uit (web)

Neede - VIOS: 1 - 5

Donderdag 12 Mei – VIOS doet goede zaken door te winnen van Sp.Neede en omdat zowel Sp.Rekken als FC Eibergen de drie punten weggeven aan respectievelijk v.v Reünie en Markelo.

 

In de eerste 15 minuten was de intentie van VIOS duidelijk te zien, namelijk het initiatief nemen vanaf het beginsignaal en vroeg een doelpunt scoren. VIOS domineerde de wedstrijd en liet enkele goede mogelijkheden liggen. Sp.Neede moest alle zeilen bijzetten om het hoge tempo bij te benen en kwam niet verder dan tegenhouden en het spelen van de lange bal. Doordat het eerst doelpunt niet viel geloofde Sp. Neede er wat meer in en werd VIOS was slordig en nerveus. De wedstrijd kreeg wat meer evenwicht en ook Sp.Neede kwam enkele keren voor het doel van Flin Schutten, maar niet erg gevaarlijk.

 

De bevrijding voor VIOS kwam in de 32e minuut toen Tom Walterbos met een fraaie treffer de 0-1 liet aantekenen.  De ban leek gebroken, maar verder dan dit ene doelpunt kwam VIOS voor de rust ook niet meer. Met een 0-1 stand was er natuurlijk nog van alles mogelijk en Sp. Neede probeerde onder de druk van VIOS uit te voetballen. Ook zij kregen enkele kleine kansjes en de bal werd twee keer gevaarlijk richting het VIOS doel gekopt. Echter, een doelpunt leverde dat niet op en Sp.Neede bleef dan ook hopen op het moment dat de bal een keer goed voor hen zou vallen. Het stond namelijk nog steeds maar 0-1 en dan is in voetbal nog alles mogelijk.

 

Het keerpunt in de wedstrijd kwam in de 61e minuut toen Freek Helmers door een fraaie aanval alleen voor de keeper werd gezet en van achteren door een Sp.Neede verdediger duidelijk als laatste redmiddel aan het shirt werd getrokken.  Freek schoot hierdoor de bal naast, maar kreeg alsnog een penalty toegekend. Freek eiste de bal zelf op en scoorde koelbloedig de 0-2.

 

Sp.Neede kwam deze klap niet meer te boven en het geloof was eruit om op deze extra speelavond nog een resultaat te behalen. VIOS speelde dat rustig uit en kreeg steeds meer overwicht.  De ene aanval na de andere aanval resulteerde in grote mogelijkheden en een verdere voorsprong kon dan ook niet meer uitblijven. Het was wederom Tom Walterbos die in de 68e minuut de 0-3 liet aantekenen, gevolgd door de 0-4 in de 76e minuut door Raun te Bogt. Hij zag en tot ieders verbazing een wat mislukte voorzet direct in het doel achter de Sp.Neede keeper belanden.
 

De wedstrijd was gespeeld en Sp.Neede maakte in de 82e minuut zelfs nog zeer knullig een eigen doelpunt door een wat ongelukkige terugspeelbal die door de keeper volledig verkeerd werd beoordeeld en onder zijn voet door in het doel rolde.Het werd al redelijk donker, mede doordat de verlichting van Sp.Neede niet de kwaliteit heeft zoals we dat gewend zijn bij de wedstrijdverlichting van  VIOS. Dit is mogelijk de reden dat ook VIOS vlak voor het eindsignaal behoorlijk hielp bij de eretreffer van Sp.Neede door een ongevaarlijke terugspeelbal zo maar in de voeten van een daar nog in het zwarte shirt en in het donker staande Sp.Neede aanvaller te spelen. Een buitenkansje / cadeautje dat Sp.Neede zich niet liet ontgaan. Eindstand 1-5

 

Bakker Stroet had voor deze speciale wedstrijd nog een geweldige taart gebakken die na de wedstrijd door de trainers en begeleiders van beide teams met veel smaak werd opgegeten. Marcel had beide club-emblemen op de taart gezet en sprak zich in de bestuurskamer van Sp.Neede diplomatiek niet uit voor welk elftal hij was. Voor hem mocht de beste winnen. Al met al een geweldig resultaat wat goed past in het doel om dit seizoen nog een periodetitel te behalen, wat recht geeft op het spelen van de nacompetitie.

 

Zondag speelt VIOS de thuiswedstrijd tegen v.v. Rietmolen, aanvang 14:00 uur.


Doelpuntenmakers:
0-1: Tom Walterbos
0-2: Freek Helmers
0-3: Tom Walterbos
0-4: Raun te Bogt
0-5: eigen doelpunt

Fotoalbum Neede - VIOS B.

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae