Afbeelding: Ulftse Boys - thuis (web)

VIOS - Ulftse Boys: 4 - 2

Zondag 12 Maart – VIOS toont veerkracht en karakter, eindigt de wedstrijd met negen spelers, maar pakt de overwinning.

 

Vandaag een topwedstrijd in 4C. VIOS doet mee om het kampioenschap en Ulftse Boys, de tegenstander van vandaag, volgt op drie punten. VIOS komt sterk uit de startblokken. Al in de eerste minuut weet Raun over de rechtervleugel op te stomen en een voorzet op maat te leveren. Ian is attent en scoort de 1-0.

 

Het is de opmaat voor een sterk begin. VIOS toont felheid, zet vroeg druk en zit er kort op. VIOS domineert en komt na 20 minuten zelfs op een 2-0 voorsprong wanneer Twan een corner weet binnen te knikken. Een prachtige uitgangspositie.

 

Niet veel later komt de omslag. In een duel op de achterlijn van Ulftse Boys is Ruud net iets te fel en begaat een overtreding. De scheidsrechter beoordeelt het als natrappen en geeft direct rood. Ongelooflijk voor velen. Er is sprake van een mooie wedstrijd met goede duels zonder gemeen spel. Ook is er nog geen kaart gegeven en Ruud is in een duel om de bal. Een overtreding dat zien wij ook, maar geel was voldoende geweest. Uw verslaggever vraagt zich dan ook af welke rol er voor de scheidsrechter is weggelegd. Spelleider of regel fetisjist, hierover later meer. Voor Ruud geldt dat de plek voor de getoonde felheid niet handig is.

 

VIOS is van slag en in de tegenaanval weet Ulftse Boys al de 1-2 te scoren. Na 27 minuten staat het 2-2. Tweemaal toe is er sprake van matig verdedigen, dat valt VIOS te verwijten.  De wedstrijd glipt VIOS uit de handen. Na de rode kaart voor Ruud is Ulftse Boys de bovenliggende partij maar kort voor rust weet VIOS toch de wedstrijd meer na zich toe te trekken. En dat in een ondertal situatie.

 

Na rust weet Ulftse Boys niet te profiteren van de overtal situatie. Het vertoonde spel is pover en in plaatst van te zoeken naar de vrije man wordt de lange bal gehanteerd. VIOS daarentegen toon vechtlust en karkater. Kansen moeten komen uit dode spel momenten of uit de counter.

 

Na 62 minuten is er zo een moment met fortuin voor VIOS wanneer een verdediger van Ulftse Boys de bal in eigen doel kopt. En na 71 minuten countert Tom naar de 4-2. Hier heeft hij twee pogingen voor nodig. De eerste inzet wordt gestopt maar de rebound werkt hij in het netje. Het leidt tot vreugdevolle taferelen bij begeleiding en supporters maar de wedstrijd is nog niet gespeeld.

 

Ulftse Boys scoort uit het niets de 4-3 na 81 minuten en de eindfase is spannend. Nog spannender wordt het wanneer de scheidrechter Ian na 85 minuten een tweede gele kaart geeft voor spelbederf. Er is een overtreding begaan, de bal wordt Ian voor de voeten geworpen en hij steek een voet uit. Dick van Egmond geeft een tweede gele kaart, Bas Nijhuis zou het laten bij een vrije trap. Nogmaals de vraag. Wat is de rol van de scheidsrechter? Spelleider of regelfetisjist?. De meningen zullen verschillen en deels gestoeld op emotie. Het blijft voetbal. Zoveel mensen, zoveel meningen.

 

In blessuretijd houdt Flin VIOS op de been bij twee goede reddingen op afstandsschoten. Een 4-3 overwinning is zwaar bevochten en met inzet, karakter en passie over de streep getrokken. Complimenten voor de ploeg van Maarten en Nick. Ook van de oudere, kritische supporter. Een wedstrijd als vandaag hebben zij niet veel gezien.

 

Zoals het er nu naar uitziet lopen Ruud en Ian tegen een schorsing aan. We moeten afwachten welke straf er zal volgen vanuit de KNVB. Gelukkig hebben we ook nog de beelden van deze wedstrijd en zullen we beoordelen of we nog nadere stappen kunnen ondernemen.

 

Volgende week een wedstrijd om de koppositie in 4C. VIOS speelt dan tegen Reünie. Aanvang 14.00 uur

 

Doelpuntenmakers:

1-0: Ian Groot Zevert

2-0: Twan te Woerd

3-2: eigen doelpunt

4-2: Tom Walterbos

Fotoalbum VIOS - Ulftse Boys

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae