Afbeelding: Markelo - thuis  (web)

VIOS B - Markelo: 1 - 1

Zondag 10 November - VIOS en Markelo delen de punten en VIOS is daar het meest tevreden mee!

 

Markelo komt als koploper naar sportpark 'De Sonders'. Samen met Reünie vecht het om winst van de eerste periode. Er is Markelo dus veel aangelegen om met drie punten naar huis te gaan. De eerste kans is dan ook voor Markelo maar Frank brengt redding bij deze kopbal. Frank? Ja, Frank! Flin is geblesseerd, Frank valt in en hij doet dat prima. Na elf minuten wordt er een kopbal van VIOS bij Markelo van de lijn gehaald en heeft VIOS hiermee zijn eerste goede mogelijkheid gehad.

 

VIOS speelt compact, houdt het veld klein en zet vroeg druk. Markelo heeft daar moeite mee maar het laat zien dat het niet voor niets koploper is. Er wordt makkelijk gecombineerd en op de manier voetballen zij zich onder de druk uit. Na 15 minuten weet Tom Walterbos het strafschopgebied binnen te dringen. Hij komt ten val en er volgt een strafschop. Terecht of niet, Freek Helmers neemt de verantwoordelijkheid en schiet binnen. Het staat 1-0 en dat is een mooi begin!  Niet veel later verovert Tom de bal, speelt in op Jurgen maar de kaats van Jurgen is niet goed. Lukt dit wel, dan kan Tom vrij doorlopen en kan het zomaar 2-0 staan en dan sta je er goed op. Zeker omdat de spelers van Markelo al verbaal het nodige van zich laten horen. Het is dan ook jammer dat Markelo niet veel later de gelijkmaker scoort en in het vervolg krijgen beide ploegen mogelijkheden waarbij gezegd moet worden dat de spelers van Markelo elkaar net wat makkelijker weten te vinden.

 

Na de rust maakt Wim Helmers zijn comeback na een knieoperatie en is de eerste kans voor VIOS. Goed afjagen van Jurgen leidt tot een doelpoging van Freek maar deze mist. Niet veel later weet Markelo de bal in het net te leggen maar is er al gefloten voor buitenspel. Het blijft dus 1-1 maar de druk van Markelo neemt toe. VIOS blijft compact spelen en bij momenten opportunistisch. Het krijgt hierbij volop mogelijkheden maar de beste kansen zijn voor Markelo. Bij voorzetten vanaf de flanken is Markelo verschillende keren erg gevaarlijk en missen de kopballen maar net doel. Ook Frank moet éénmaal redding brengen. De eindstand is 1-1 en hiermee is VIOS het meest tevreden.

 

Volgende week is er een inhaalprogramma. Over twee weken speelt VIOS thuis tegen Diepenheim. Aanvang 14.00 uur. 

 

Doelpuntenmakers;

1-0: Freek Helmers

Fotoalbum VIOS B. - Markelo

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae