Afbeelding: Delden - thuis (web)

VIOS - Delden: 1 - 5

Zondag 10 April – In een wedstrijd om de tweede periode verliest VIOS verdiend maar ook geflatteerd met 1-5.

 

VIOS wist de afgelopen drie wedstrijden met goed spel in winst om te zetten en zowel in de competitie als ook in de tweede periode neemt het de tweede plaats in. Nummer drie in beide ranglijsten is Delden, vandaag de gast op sportpark 'De Sonders'.

 

Beide ploegen willen spelen om de prijzen en vandaag is dan ook een serieuze krachtmeting. De opening is voor VIOS en in de eerste 20 minuten heeft VIOS de overhand. Vooral via de rechterflank worden de beste kansen gecreëerd. VIOS heeft zoals vaker moeite om te scoren. Van de vier mogelijkheden zul je er minimaal één moeten benutten wanneer je wilt meedoen om de prijzen.

 

De wedstrijd kantelt wanneer na 22 minuten Boet geblesseerd uitvalt. Douwe staat al klaar om in te vallen maar er wordt gewacht met wisselen. Per slot van rekening is Boet één van de dragende spelers en die wil je niet graag missen. VIOS speelt even met een tiental en dat wreekt zich. Even staat de organisatie niet goed en Delden profiteert van de overtalsituatie wanneer het de 0-1 scoort. VIOS heeft de betere spelopvatting maar Delden is uitgekookter en geslepener, zelfs de grensrechter draagt zijn steentje bij!

 

In de tweede helft is het begin voor Delden. Na een tiental minuten krijgt VIOS iets meer grip op de wedstrijd maar echt gevaarlijk wordt het niet. Delden houdt tegen, gokt op de counter en de individuele kwaliteiten in de voorhoede. Na 70 minuten valt enigszins onverwacht de 0-2. Voor Kevin het sein om Freek Helmers in te brengen. Tom mag alleen op de Deldense keeper af maar weet niet te scoren. Enkele minuten later wordt er geblunderd in de achterhoede en wordt het 0-3.

 

Delden is effectiever in het benutten van mogelijkheden en laat ook zien dat het wil winnen. Scheidsrechter Heveling laat veel toe en heeft zich voorgenomen de kaarten op zak te houden. Delden zoekt meer de grens op, het maakt een overtreding, het houdt vast, een schopje hier en een schopje daar. Voetballend heeft VIOS wellicht meer kwaliteit maar het laat zich wel de kaas van het brood eten.

 

Bouke Ratering, ingebracht na 75 minuten, laat zien dat je dan gebruik moet maken van de ruimte welke door de scheidsrechter wordt geboden. Doorzettingsvermogen en een overtreding van de zijde van Bouke geeft Jurgen Wiegerinck de mogelijkheid om de 1-3 te scoren. De 1-4 na 86 minuten en de 1-5 in blessuretijd zijn voor de statistieken. Zo ook de gele kaart welke nog in blessuretijd wordt gegeven aan Delden. De wedstrijd is dan allang gespeeld en VIOS betaald leergeld. De effectiviteit en brutaliteit in dit soort wedstrijden moet beter om deze te kunnen winnen!

 

Volgende week speelt VIOS in Rekken tegen Rekken. Aanvang 14.00 uur. LET OP: in verband met Pasen wordt de wedstrijd gespeeld op maandag!


Doelpuntenmakers:
1-3: Jurgen Wiegerinck

Fotoalbum VIOS B. - Delden

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae