Afbeelding: 2020-Benny Krabbenborg (web)

Zo werkt dat bij VIOS Beltrum - “Nieuwe opzet Jeugd commissie”

3-4-2021

Op 29 maart tijdens de ledenvergadering vertelde de voorzitter dat ondergetekende stopt als jeugdvoorzitter van de jeugd commissie. Dit is niet echt nieuws want ik heb al eerder aangegeven dat ik vind dat het tijd is dat iemand anders deze functie gaat invullen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Een aantal leden is gepolst tot dusver zonder resultaat. Tijdens het voorwoord van de ledenvergadering ontstond enige verwarring. Het leek dat Luke Te Woerd en Bart Ribbers deze functie zouden gaan invullen. Dit is echter niet het geval. Zowel Luke als Bart zien hier om persoonlijke redenen hier van af. Zij hebben dit ook kenbaar gemaakt richting het bestuur. 

 

Beiden zijn wel coördinator in de jeugdcommissie en vanuit die functie aanspreekpunt voor de leeftijdsgroep die aan hen is toebedeeld. Maar dat is iedere coördinator binnen de jeugdcommissie! De jeugdcommissie is weer voltallig en heeft met de komst van Ilona en Bram weer een kwaliteit input gekregen. We kunnen dan ook spreken dat het met de taakvolwassenheid binnen de jeugdcommissie we goed zit (zie ook het schrijven nieuwe structuur)! Ik denk dan ook dat de jeugdcommissie in de huidige samenstelling zelfstandig de taken kan oppakken en regelen en men hier geen jeugdvoorzitter voor nodig heeft.

 

Men heeft wel een aan spreekpunt nodig binnen het bestuur. Ondergetekende zal dit blijven doen, samen met het hoofdbestuur omdat hij hier nog zitting in heeft. Het bestuur heeft ook aanspreekpunten nodig binnen de jeugdcommissie en zoals gezegd zijn dit de coördinatoren, waarbij Luke en Bart in zoverre een rol hebben omdat zij ‘oud gedienden’ zijn en zodoende iets meer weten hoe de hazen lopen. Dit gaan zij echter niet doen in een functie van jeugdvoorzitter!

 

De andere coördinatoren bezitten ook voldoende kennis en kunde om het werk van de jeugdcommissie naar behoren te verrichten. De werkwijze met coördinatoren is al onder de vorige jeugdvoorzitter (Theo Helmers red.) ingezet en de afgelopen jaren verder ingevuld. Er is uitgebouwd binnen de jeugd commissie. Ik durf dan ook te zeggen dat de jeugdcommissie goed draait en zelfstandig haar werk kan doen. We hebben afgesproken dat ik als bestuurslid van het hoofdbestuur op de achtergrond beschikbaar blijf.

 

Het hoofd opleidingen, Michel Ballast, is ook bekend met de werkwijze van de jeugdcommissie, en kent ook de bestuursleden. De samenwerking tussen hen is uitstekend. Afgelopen periode is er een nieuw Pedagogisch en Technisch plan geschreven waarmee wij de komende jaren weer mee verder kunnen.

 

Het sportpark ligt er geweldig bij zodat alle facetten aanwezig zijn om zelfstandig te kunnen functioneren. Het kader en de ouders vullen hun rol goed in en zijn betrokken voor de belangrijke basis. Als het nodig is helpen wij elkaar. “Zo werkt dat bij VIOS”.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae