Afbeelding: 2019-vrijwilligersmiddag (web)

Vrijwilligersmiddag 2019

15-12-2019

Zaterdag 14 December - Twee jaar geleden was William Slotboom gastspreker op de vrijwilligersmiddag van vv VIOS B. Dit jaar verzorgt hij de opening als voorzitter.

 

Speciale aandacht is er voor Leo te Poele, Han Helmers en Niek Nijhuis. Met hun bedrijven hebben zij de kaderleden van vv VIOS B. nieuwe coachjassen en polo’s geschonken. Namens de sponsorcommissie overhandigde Ton Scharenborg een exemplaar. Een welgemeend dankjewel en een applaus van onze kaderleden voor deze vrienden van VIOS.

 

Met Kevin is deze week contractverlenging overeengekomen. De voetbalhumor zit er al snel in met de opmerking van voormalig leider John: 'Ik ben blij dat je de kerst hebt gehaald!'. Kevin is dit jaar spreker en geeft met veel voetbalpassie uitleg over het dit jaar aangekochte videosysteem. Samen met technische commissie, hoofd opleidingen Michel Ballast, Paul Bonnes en Onno Wessels heeft hij de leverancierskeuze gemaakt. Belangrijk bij de selectie is de functionaliteit van het systeem en de mogelijkheden om club en spelers beter te maken. 

 

Er is gekozen voor een systeem van 360 sports intelligence met camera's op de korte zijden van het veld. Met in totaal 4 camera's worden er opnames gemaakt van een hele wedstrijd of training. Doe je niets, dan kiest de software zelf momenten voor een samenvatting. In combinatie met een app kunnen trainers echter zelf spelmomenten 'taggen' welke later in een samenvatting worden opgenomen. Tijdstippen van opname kunnen vooraf worden ingesteld, achteraf kun je de momenten alsnog bekijken. Met een kwinkslag: 'Brent kan nu ook de fantastische momenten laten zien welke tot nu toe niemand is opgevallen'. 

 

Voor zijn presentatie heeft Kevin een aantal spelmomenten van heren-1 uitgezocht. Met deze spelmomenten kan hij als trainer een voetbalvisie op een ploeg over brengen en toelichten. De eerste acht weken is er getraind om tot een specifieke speelstijl te komen. Na de installatie van het videosysteem is het mogelijk om duidelijk te maken wat goed gaat en wat beter kan. Specifieke spelsituaties bij opbouw en verdediging kunnen worden geanalyseerd en gerichte uitleg kan worden gegeven. Uitgangspunt hierbij is een positieve benadering. Wat gaat goed en wat kan beter. Hoe kun je zo goed mogelijk gebruik maken van elkaars kwaliteiten, raak op elkaar ingespeeld en verbeter zo als team. 

 

Na de presentatie was er voor de kaderleden tijd voor een hapje en een drankje. De catering was in handen van café-restaurant 'Spilman' en prima verzorgd. Een leerzame en plezierige middag voor het kader van vv VIOS B kwam hiermee ten einde.

Fotoalbum - Vrijwilligersmiddag 2019

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae