Afbeelding: 2018-vrijwilligersmiddag (web)

Vrijwilligersavond 2018

25-11-2018

Zaterdag 24 November - Dit jaar is Max de Vries gastspreker op de jaarlijkse vrijwilligersavond van vv VIOS B. Sinds korte tijd is Max de trainer voor de JO12 bij VIOS. Een talentvolle groep welke nu een beroep kan doen op de ervaringen en kennis van Max.

 

Jarenlang was Max één van de grootste talenten van de regio Achterhoek. Al op jonge leeftijd werd hij gescout door FC Twente. Hier werd hij na anderhalf jaar afgewezen. Te lief in de ogen van de toenmalige staf. Bij De Graafschap kreeg Max nieuwe kansen. Zijn talent werd onderkend en al snel kon hij bij hogere leeftijdsgroepen aansluiten. Veel trainingen en wedstrijden tussen oudere spelers eisten echter hun tol en zorgden voor blessures. Max raakte het plezier kwijt en haakte af. Ook speelde mee dat bij De Graafschap gekozen werd voor Hidde Jurjus.

 

Bij SV Grol vond Max het plezier terug maar door een schouderblessure moest hij stoppen als keeper. Als speler keerde hij terug bij de eerste selectie. Zeker is wel dat zijn ervaringen hebben bijgedragen aan zijn ontwikkeling als mens. Goede begeleiding vanuit huis en je sociale omgeving helpen je om beter te worden en teleurstellingen te overwinnen. Bij voetbal is plezier belangrijk en spelers moeten mogelijkheid hebben om hun eigen plafond te bereiken, zo is de visie van Max.

 

Max is tegenwoordig docent bewegingsonderwijs en heeft daarnaast de Stichting O.P.A. opgericht. O.P.A. staat hierbij voor Ontwikkeling, Plezier en Aandacht. Ook is het een knipoog naar zijn eigen opa, misschien wel zijn grootste supporter en altijd aanwezig bij wedstrijden in zijn jeugdjaren. Binnen deze stichting is een voetbalschool opgezet, worden voetbaldagen georganiseerd en is er ruimte voor individuele trainingen en clinics. 

 

Zaterdag 8 December zullen we Max weer tegenkomen bij de wedstrijd SV Grol - vv VIOS B. Doet Max mee, dan wint SV Grol, zo antwoordde Max op vragen van hoogheid prins Hans. Echter dit seizoen is hij meestal reserve... Als dank voor zijn mooie en leerzame presentatie waren er voor Max en de gehele Grol selectie bierglazen om na deze wedstrijd nog een drankje te doen. Natuurlijk Grolsch glazen, maar wel met een knipoog naar VIOS. 

 

Na de presentatie was er voor de kaderleden tijd voor een hapje en een drankje. De catering was in handen van Thijs te Brake, Stef Groot Kormelink en Jacqueline Knops-te Boome en prima verzorgd. Een leerzame en plezierige middag voor het kader van vv VIOS B kwam hiermee ten einde.

Fotoalbum vrijwilligersavond 2018

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae