Afbeelding: 2017-vrijwilligersavond (web)

Vrijwilligersavond 2017

25-11-2017

Zaterdag 25 November - vv VIOS B houdt haar jaarlijkse vrijwilligersavond. Dit jaar is William Slotboom van Slotboom Steenhouwers gastspreker. Samen met bouwbedrijf Hoffman heeft Slotboom Steenhouwers het jeugdkader voorzien van nieuwe jassen. Net als vv VIOS heeft Slotboom Steenhouwers de uitdaging om zich aan te passen in veranderende tijden. Vandaag gaf William Slotboom zijn visie op de onderlinge parallellen.

 

Het vak van steenhouwer kent een lange traditie en is het op één na oudste beroep in de wereld. De dames waren nog iets eerder zo gaf William aan met een knipoog. Steenhouwer is een mooi vak dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Doorgeven van kennis en samenwerken dat zijn dan ook twee belangrijke pijlers. Om dit te kunnen realiseren moet je slim handelen en energie steken in elkaar. En om de continuïteit van de organisatie te waarborgen zal de leeftijdsopbouw ook gebalanceerd moeten zijn. Klopt dit alles, dan kun je mooie projecten realiseren zoals de restauratie van de Eusebius kerk in Arnhem.

 

Bij Slotboom Steenhouwers zijn er kansen voor jonge mensen en mensen vanuit een andere omgeving. Opleiden, samenwerken en aanpassen zijn hierbij belangrijke thema's. Aanpassen aan elkaar en dat in een veranderende omgeving. Respect, discipline en begeleiding zijn net als bij een voetbalvereniging van groot belang. Bij vv VIOS zal dit verder vorm worden gegeven in het project 'Bestuurders van morgen'. Net als het voetbal kent ook het vak van steenhouwer een competitieve uitdaging. Zo zijn er de World Skills Tournaments waar medewerkers hun kennis en vaardigheden kunnen tonen. Een competitie waarin medewerkers hun motivatie en vooruitgang kunnen beproeven. Al met al zijn er dus volop paralellen in de bedrijfsvoering van Slotboom Steenhouwers en die van vv VOS B.

 

Na een mooie en leerzame presentatie door William Slotboom was er voor de kaderleden tijd voor een hapje en een drankje. De catering was in handen van Thijs te Brake en Stef Groot Kormelink en prima verzorgd. Een leerzame en plezierige middag voor het kader van vv VIOS B kwam hiermee ten einde.

Slotboom Steenhouwers (1)

Slotboom Steenhouwers (2)

Fotoalbum vrijwilligersavond 2017

Klik op de foto voor meer foto's

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae