Afbeelding: 2023 VR18  7-7 kampioen (web)

VIOS VR18+ 7-7 kampioen vrijdagavond competitie

27-5-2023

Met 5 punten voorsprong op de nummer 2 FC Winterswijk VR18+ 2 begon Vios aan de laatste competitieronde. Van de 4 wedstrijden moesten we er 3 winnen om zeker te zijn van het kampioenschap, of 2 winnen als we wisten te winnen van FC Winterswijk. We speelden deze avond thuis, het was mooi weer, we hadden bijna het hele team compleet en ook nog support. Dat moest goed komen.

 

De eerste wedstrijd was tegen sp. Neede. We begonnen een beetje nerveus, zelfs na al die jaren doet die spanning om kampioen te worden toch nog wat met ons. We kwamen door een ongelukkige situatie als snel op 0-1 achter. Maar gelukkig scoorden we heel snel de 1-1 en daarna begonnen we te draaien en ging de bal lekker rond. We maakten nog 4 doelpunten en wonnen deze wedstijd met 5-1.

 

Nog 1 wedstrijd winnen en dan zijn we er. De tweede wedstijd was echter tegen onze directe concurrent FC Winterswijk. Dat zij niets te verliezen hadden en alleen te winnen, was meteen duidelijk. Ze waren heel scherp en in het begin sterker dan wij. Zij maakten de verdiende 1-0. Met dank aan het keeperswerk van Linda Scharenborg, die het nog lang niet verleerd was, bleef de schade beperkt. Uiteindelijk wisten we op gelijke stand te komen. En daarna ging de wedstrijd over en weer. Vios was in de slotfase iets sterker, maar de bal ging er niet in. Ook niet bij Winterswijk en dus voelde deze 1-1 toch wel een beetje als een overwinning. FC Winterswijk was niet dichterbij gekomen.

 

Daarna volgde de wedstrijd tegen Erix. En daar kregen we geen grip op. Ons spel werd slordig en kansen werden niet benut. Erix was scherper en kwam op voorsprong. We wisten nog wel gelijk te maken, maar daarna lag de bal er direct weer in. Wat we ook probeerden de bal wilde er niet in. Uiteindelijk won Erix verdiend deze wedstrijd. FC Winterswijk won wel de wedstrijden, waardoor we nog 2 punten voorsprong overhadden. Gezien ons doelsaldo zou een gelijkspel nog genoeg kunnen zijn, maar daar lieten we het niet op aan komen.

 

De laatste wedstrijd was tegen UNO, terwijl FC Winterswijk nog tegen Erix moest. Gelukkig liep de laatste wedstrijd een stuk beter. We kregen wat meer ruimte en daardoor konden we goed combineren. Dit resulteerde in twee doelpunten en uiteindelijk ook de winst met 2-0. FC Winterwijk verloor uiteindelijk ook van Erix. En dus konden de kurken van de flessen, het kampioenschap was binnen.

 

Dit werd uiteraard gevierd tot in de late uurtjes. Daar doen we geen verslag van 😉 Nou ja een beetje dan. Samen met FC Winterswijk en de andere teams bouwden we nog een mooi feestje, van een gezamenlijke polonaise, luchtgitaarspel tot droogroeien op de grond. Alle feestklassiekers kwamen langs. Het was weer gezellig met elkaar. Een seizoen waar we naast gelukkig lief, helaas ook te maken hadden met behoorlijk leed, zowel op het gebied van blessures als op ander persoonlijk vlak. Mooi om te zien dat ondanks dat we elkaar niet heel vaak zien we elkaar zoveel steun bieden en dat is waar teamsport ook om gaat. Daarnaast willen we Janneke bedanken voor afgelopen seizoen, zij doet een stapje terug en we verwelkomen Annette die halverwege instapte en volgend seizoen lekker doorgaat. Weer een oud gediende bij de club. Op naar volgend seizoen.

VIOS VR18+ 7-7 kampioen

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae