Afbeelding: 2019-VIOS H1 sportploeg van het jaar

VIOS bij sportverkiezingen Eibergen uitgeroepen tot sportploeg 2018

23-3-2019

Bron: Tubantia.nl

 

EIBERGEN - VIOS Beltrum (voetbal) is vrijdagavond op de ‘zilveren’ sportverkiezing van de Eibergse Sport Federatie (ESF) uitgeroepen tot sportploeg van het jaar 2018. Dit gebeurde aan het begin van het jaarlijkse sportfestijn van de ESF, bij Hof van Eckberge.

 

De 25ste ESF-sportverkiezing, gepresenteerd door ESF-voorzitter Sjoukje van Ommeren en voetbalscheidsrechter Bas Nijhuis, gaat ook de boeken in als het laatste in het bestaan van de Eibergse sportkoepel. De organisatie is als belangenbehartiger van de sport op een positieve manier ingehaald door de Sportfederatie Berkelland.

Judotopper

Tot sportvrouw 2018 werd de Eibergse judoka Naomi Overkamp uitgeroepen, die vorig jaar als 17-jarige negende werd op het NK judo voor senioren. Gezien haar leeftijd en het niveau van de judo-senioren wordt Overkamp gezien als talent op weg naar de absolute judotop. Sportman 2018 werd Bryan te Nahuis, beoefenaar van de vechtsport shaolin kempo. Zijn uitverkiezing was geen verrassing: voor deze categorie was slechts een genomineerde.

 

Ook het sporttalent van het jaar was een shaolin kempo-sporter: Max Muller, Europees kampioen (shaolin kempo, fighting semi-contact). Het uit vier mannen en vier vrouwen bestaande mixteam van Touwtrekvereniging Eibergen (TTV Eibergen) ging met de Annie Borckink-trofee 2018 naar huis.

Touwtrekkers

Individueel was zo’n trofee, uitgereikt door de oud-Eibergse olympisch kampioene Annie Borckink, er voor Ruud Geerdes. Geerdes is lid van het TTV mixteam, maar wordt daarnaast 'uitgeleend' aan TTV Heure, dat een eerste plaats haalde op het WK voor landenteams, klasse tot 720 kilogram. Het kantineteam van FC Eibergen werd verrast met de vrijwilligers-groepsprijs.

Individueel eerbetoon

Picker Reds-medeoprichter Edwin Bakker kreeg de vrijwilligersprijs als individueel eerbetoon. De Eibergse basketbalpromotor grossiert sinds jaar en dag in vrijwilligersfuncties rond de sport.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae