VIOS Beltrum Vrouwen 2 (vrijdagavond) start goed aan de competitie

8-9-2019

Na een succesvolle deelname aan de 7-tegen-7 competitie voor vrouwen afgelopen jaar, zijn we afgelopen vrijdag gestart met twee 7-tallen aan een nieuw 7-tegen-7 'seizoen'. Een halfjaarscompetitie met 5 teams uit de omgeving, die op vrijdagavond (zo'n 1 keer in de 2-4 weken) een toernooi van 4 wedstrijden van 20 minuten spelen. De teams faciliteren dit toernooi om de beurt. Zo organiseerde VIOS Vrouwen 1 het toernooi afgelopen vrijdag in Beltrum, VIOS Vrouwen 2 speelde in Ruurlo. Hieronder het verslag van VIOS Vrouwen 2, een team dat na jaren afwezigheid weer bijeen kwam om een balletje te trappen. En met succes!

VIOS Beltrum Vrouwen 2 (vrijdagavond)

Wedstrijdverslag VIOS Beltrum Vrouwen 2 (vrijdagavond) - 6-9-2019

Waar de meesten van ons dachten nooit meer de voetbalschoenen onder te binden, stonden we ineens weer met een voetbaltas in de handen op elkaar te wachten voor de kantine van Ruurlo. Vanuit alle windstreken .kwamen auto’s aangereden. Met een grote glimlach omhelsden we elkaar, na elkaar soms 6 zes jaar niet meer gezien te hebben. Al snel kwamen alle herinneringen, grapjes van lang geleden en andere gekkigheid naar boven.

Een beetje als een stel pubers kleedden we ons om. In de kleedkamer werd al flink gelachen. Om Ciele die het gras van jaren terug nog onder de schoenen had zitten, Lotte die een deel van de scheenbeschermers was vergeten, Chantal die transformeerde in een bodybuilder na het aantrekken van het keepershirt en Laura die verzoop in het tenue.

Onder begeleiding van Fransien werkten we een warming up af. En dat het allemaal niet meer zo serieus hoefde was te merken, want er was weinig lijn in te ontdekken tijdens het inlopen. Het balgevoel bleek gelukkig nog niet verloren bij het rondspelen van de bal.

De eerste wedstrijd speelden we tegen Wolfersveen. Als een stel jonge hindes, tenminste dat wilden wij geloven, liepen we over het veld. Het leek meer op een stel dolle koeien die na de winter weer de wei in gaan. We hadden wel een opstelling, maar die was al vrij snel losgelaten. En in plaats van de bal het werk te laten doen, deden we zelf al het werk. Ballen vragen in de diepte, die nooit aankwamen, of die we met geen mogelijkheid nog binnen de lijnen konden houden. De vier wissels waren geen overbodige luxe. Wat duurt een kwartier lang. Wel hadden we de grootste lol, met daarbij de nodige zelfspot over de extra kilo’s, stramme gewrichten en talenten die we nooit gehad hebben. We wonnen de eerste wedstrijd met 2-0.

De tweede wedstrijd was tegen Keijenburgse Boys en toen begon de motor wat meer te draaien. We combineerden, er was meer rust en het gevoel voor de bal werd beter. Onze lichamen waren ook van de schrik bekomen en bewogen iets soepeler. Met een aantal zeer mooie combinaties wonnen we met 3-0. De derde wedstrijd was tegen Ruurlo. Daar zetten we de goede lijn door en wonnen we overtuigend met 5-0. Bij de laatste wedstrijd tegen Erix was de batterij een beetje leeg. Gelukkig scoorden we vrij snel de 1-0. En dat bleef het ook.

12 punten gingen mee terug naar Beltrum. Doelstelling voor de volgende keer: zelfde resultaat met minder inspanning.

We denken dat het goed is dat er twee weken tussen de wedstrijddagen zitten. Kunnen we even herstellen. Over twee weken, op vrijdag 20 september, spelen we thuis. Heb je zin in een vermakelijk avondje, kom dan kijken.

Opstelling (door elkaar): Chantal Papen, Doris Groot Zevert, Nicole Berger, Ilona Wolters, Manon Klein Gunnewiek, Kim Koopman, Ciele Postel, Mandy Wiegerinck, Laura Tuller, Nathalie Wientjes en Lotte Ballast.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae