Afbeelding: 2020-lintjesregen

Twee Koninklijke Onderscheidingen in Beltrum; Marietje Stegers en Jan Pasman

24-4-2020

Vrijdag 17 april werden Jan Pasman (68) en Marietje Stegers (78) verrast door een telefoontje van onze burgemeester Joost van Oostrum. Net als 13 andere Berkelanders zouden zij normaal gesproken op deze dag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. De versierselen worden vanwege de Corona-maatregelen later dit jaar uitgereikt.

 

Jan Pasman zet zich al sinds 1975 in voor de samenleving. De grote rode draden van zijn vrijwilligerswerk vormen Losse Flodders en de Paklack. Van beide organisaties was hij een van de oprichters. Nadat het vriendenteam van de Losse Flodders als VIOS-voetbalelftal doorging, was Jan 8 jaar elftalleider. Hij was van 2007 tot 2009 wedstrijdsecretaris en in 2009 een van de initiatiefnemers van het succesvolle VIOS-kledingfonds. Nogmaals dank hiervoor! Zeker door zijn bemoeienissen is de Paklack zaalvoetbalcompetitie sinds 1982 een begrip, met jaarlijks 120 wedstrijden. Daarnaast maakt Jan als geboren Voor-Beltrummer zich verdienstelijk voor Stichting Halfweg en de Sint Paulusparochie Beltrum. Ook de Vrienden van het Hassinkhof mochten op zijn inzet rekenen.

 

Marietje Stegers heeft eveneens veel voor onze samenleving betekend. Momenteel zet ze zich in voor Zij-Actief Gelderland, Sint Paulusparcohie locatie Beltrum en natuurlijk als vrijwilliger bij Stichting Kulturhus De Wanne. In het verleden was zij raadslid in de gemeente Eibergen en bekleedde bestuursfuncties bij de KPO, Wit Gele Kruis en dorpshuis De Wanne.

 

VIOS feliciteert beide krachtpatsers en we zijn ingenomen met het feit dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in de Orde van Oranje-Nassau!

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae