Afbeelding: 2019-erelid Theo Helmers
Magda en Theo Helmers

Theo Helmers benoemd tot erelid van VIOS Beltrum

24-9-2019

BELTRUM - Tijdens de ledenvergadering van voetbalvereniging VIOS is Theo Helmers benoemd tot 'Erelid' van de vereniging.

 

Afgelopen jaar heeft Theo de voorzittershamer neergelegd. Belangrijk om te weten dat Theo is verkozen tot raadslid van de gemeente Berkelland. Beide publieke functies laten zich moeilijk combineren en met enige pijn in zijn hart heeft Theo afscheid genomen van zijn voorzittersrol.

 

In 2009 teruggekomen als jeugdvoorzitter na een periode van 1988 tot 1994 als secretaris. Van 2014 tot 2019 heeft Theo de voorzittershamer gehanteerd. Bij zijn benoeming tot jeugdvoorzitter sprak Theo de ambitie uit om met VIOS in 2016 in de 3e klasse te voetballen. In 2009 was VIOS nog een middenmoter in de 5e klasse!

​​​​​​​Kartrekker

Op verschillende fronten heeft Theo initiatief genomen en VIOS helpen ontwikkelen tot de club die het nu is. VIOS is geprivatiseerd en sportpark ‘De Sonders’ is getransformeerd. Een kunstgrasveld en gerenoveerde kleedlokalen vormden stap één in een transformatie welke nog steeds in voortgang is. Natuurlijk is dat ook de verdienste van de vele andere vrijwilligers, Theo gaf de eerste aanzet.

 

Een belangrijk keerpunt was een thema-avond met Tristan Hofman en Janneke Schopman bij zaal Dute in 2011. Wil je wat en ga je ervoor, dan is er veel mogelijk en zullen doelen worden behaald. Het was een kentering binnen de club. Een toenemend besef dat veel zelf in de hand hebt. ‘Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!’

Voorbeeld

De buitenwereld kijkt leergierig naar VIOS en Beltrum. Theo is trots dat hij samen met anderen het nodige heeft kunnen realiseren. Niet alleen het sportpark. Minstens zo belangrijk de samenwerking met andere takken van sport, externe partijen en sponsoren.

 

Voor de leden van VIOS een voorbeeld en een vraagbaak om verder te komen. Voldoende reden om Theo te benoemen tot Erelid van voetbalvereniging VIOS Beltrum.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae