8688

Terugblik afgelopen seizoen

7-7-2021

In dit coronajaar hebben alle jeugdteams lang moeten wachten om weer wedstrijden te kunnen spelen tegen andere teams. Gelukkig hebben een aantal teams nog vier wedstrijden kunnen spelen in juni, met wisselende resultaten. Samen weer wedstrijden voetballen, als team op het veld staan en voor elke meter vechten, duels om de bal, doelpunten maken, mooie acties en doelpunten tegenkrijgen en de teleurstelling. We hebben als jeugdcommissie alles weer gezien. Alles is tijdens de wedstrijd intenser dan trainingen en onderlinge oefenwedstrijden. We hebben het gemist en hebben dit gelukkig nog kunnen proeven na zo’n lange droogte. Nu eerst even een pauze om daarna weer met het nieuwe team te beginnen aan het nieuwe seizoen!

 

In de periode december tot en met mei zijn er op de zaterdag toernooien georganiseerd voor de jeugd t/m de O15. Veel vrijwilligers hebben hierbij geholpen. Eenieder bedankt voor het zetten van de koffie, het begeleiden van de wedstrijden en het doorgeven van de uitslagen. Mede dankzij jullie kunnen wij als jeugdcommissie terugkijken op een geslaagde periode, waarin de jeugd toch de meters heeft kunnen maken op de zaterdag en het enthousiasme voor het spelletje niet is verdwenen. Onze jeugdleden hebben veel geleerd, met name van het voetballen tegen oudere spelers. Een aantal teams waren de ene zaterdag de jongste groep en dan weer de oudste groep bij de onderlinge toernooien. Die differentiatie heeft soms ook de grote verschillen tussen onze jeugdspelers laten zien. Als kleine vereniging ontkom je daar niet aan. We moeten hier met z’n allen rekening mee houden en accepteren dat niet iedereen in je team even goed kan voetballen. We hopen wel dat als je iets minder bent hard te werken in het veld om dit te compenseren. Het gaat niet vanzelf. Strijd en inzet is een voorwaarde, zodat we samen ontwikkelen en samen kunnen voetballen. Als jeugdcommissie hebben we een goed beeld gekregen van alle jeugdspelers door deze onderlinge toernooien, waardoor we, naar onze mening, een hele goede teamindeling hebben kunnen maken volgens het beleid van VIOS waarin we pas geleden hebben ingezet.

 

Ook kijken we erg positief terug op de ouderinformatieavonden die zijn georganiseerd in mei. Hierin is door middel van een presentatie het jeugdvoetbalbeleidsplan gepresenteerd en het Pedagogisch beleid. We hebben ook veel positieve feedback ontvangen van verscheidene ouders. Ook volgend seizoen willen we op deze manier de teamindeling presteren. Te zijner tijd kijken we of we dat digitaal gaan doen of “live”. De kernwaarden die tijdens de ouderavonden zijn gepresenteerd gaan we aan het begin van aankomend seizoen ook presenteren aan onze jeugdleden door middel van twee video’s waarin onze jeugdleden zelf de hoofdrollen spelen. Hiervoor wordt een officieel moment gepland. De eerste video is klaar (kernwaarden wedstrijden). Alle hoofdrolspelers en begeleiding willen we bedanken voor het enthousiasme en medewerking hierin. Begin volgend seizoen worden de kernwaarden voor de trainingen gefilmd. Hopelijk doet weer iedereen mee als er om gevraagd wordt. Ronald van Hal is hier in zijn vrije tijd mee aan de slag en daar willen wij als jeugdcommissie hem nu al voor bedanken!

 

Ten slotte nemen we ook afscheid van een aantal jeugdtrainers. Bij de O19-1 stopt Bob Groot Kormelink na heel veel jaren jeugdtrainer te zijn geweest. Meer dan 10 jaar heeft hij op het trainingsveld gestaan. Bram Stapelbroek en Ruud Groot Zevert, beiden speler van Heren 2, doen ook een stapje terug nadat ze door het wegvallen van een trainer samen de handschoen hebben opgepakt bij de JO17-1. Brent Nijhuis stopt bij de O15-1 als trainer, ook na een behoorlijke reis bij verschillende teams binnen de jeugd. Bij de O11-1 stopt Ferry Papen als trainer, hij heeft een aantal seizoen veel fanatieke trainingen verzorgd. Bij de O10-1 stoppen Niels Haarlink en Bart Wildenborg. Niels gaat een andere functie bekleden binnen VIOS B en Bart blijf op de achtergrond beschikbaar om trainingen te geven aan de jeugd. Bij de O9 stopt Mirjam Wiersma-Baks die het ook heel veel jaren met veel enthousiasme heeft gedaan. Ten slotte nemen we afscheid van Michel Arendsen, die afgelopen seizoen de O8-1 heeft getraind. Hij blijft wel grensrechter bij de dames 1 van VIOS en blijft dus bij de club verbonden. Alle trainers bedankt voor de vele uren op het voetbalveld! Vrijwillig en met een goede motivatie hebben jullie onze jeugdleden, in de moeilijke coronaperiode, heel veel (mee)gegeven. Chapeau! Ook de trainers die bij ons blijven verdienen hier een groot compliment voor. Hopelijk kunnen we deze coronaperiode nu definitief achter ons laten. De (nieuwe) trainers voor het seizoen 2021-2022 worden via de website aan jullie gepresenteerd.

 

Tot slot wensen wij jullie allen een fijne vakantie toe.

 

Namens de jeugdcommissie,

 

Michel Ballast

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae