Afbeelding: 2018-scheidsrechterscursus (start) (1)

Succesvolle eerste cursusavond verenigingsscheidsrechter

10-10-2018

Dinsdag 9 oktober 2018 - Tijdens de week van de scheidsrechter, vond de eerste cursusavond KNVB verenigingsscheidsrechter bij voetbalvereniging V.I.O.S. Beltrum plaats. Mede door enthousiaste werving van wedstrijdsecretarissen Rob Klein Tuente en Ronald Haarlink  hadden zich maar liefst 10 toekomstige VIOS-scheidsrechters zich aangemeld voor deze cursus. Daarnaast mochten we ook nog scheidsrechters van buurtverenigingen DEO, GSV’63, KSH, Longa’30, vv Rietmolen, vv Ruurlo en FC Trias op ons sportpark De Sonders verwelkomen. Hierdoor ontstond een diverse groep van verschillende leeftijden, wisselende praktijkervaringen en tevens afwijkende persoonlijke doelstellingen.  

 

Tijdens deze cursus worden de cursisten in vier avonden geïnstrueerd en opgeleid tot verenigingsscheidsrechter. Dit onder enthousiaste begeleiding van KNVB-docent Sezgin Degirmenci en geassisteerd door praktijkbegeleiders Brent, Jos en Wieke.

 

Sezgin maakte er een interactieve avond van welke van het begin tot het einde bleef binden en boeien. Er waren diverse open discussies, ontstaan door verschil van interpretatie. Sezgin gaf hierbij meermaals aan dat er geen goed of fout is, maar enkel goed, beter, best. Je kunt als scheidsrechter immers niet alles zien en je moet in een splitsecond een keuze maken.

 

Tot slot ging men nog even het hoofdveld op voor een veldverkenning en werd er afgesloten met een drankje in de kantine. De volgende cursusavond staat gepland op dinsdag 30 oktober 2018.

 

Mocht er nog interesse zijn, meld je dan gerust alsnog via info@viosbeltrum.nl 

2018-scheidsrechterscursus (start) (2)
2018-scheidsrechterscursus (start) (1)

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae