Afbeelding: 2022-informatieavond speelwijze (web)

speelwijze jeugd VIOS B. - ontwikkeling rode draad

5-5-2022

Naast het volgen van de training, is met name de wedstrijd een belangrijk leermoment voor onze spelers. We willen graag onze jeugd ontwikkelen op voetbalgebied, maar met welke speelwijze tijdens wedstrijden kunnen onze spelers zich het beste ontwikkelen?

 

De jeugdcommissie van VIOS Beltrum werkt nu al een geruime tijd met een Jeugd Voetbal Beleidsplan. In dit beleidsplan was de speelwijze binnen de jeugd van VIOS Beltrum summier beschreven. Met input van de trainers van vorig seizoen is onze Hoofd Opleidingen het afgelopen seizoen bezig geweest met het ontwikkelen van een speelwijze die past bij VIOS ter aanvulling van het Jeugd Voetbal Beleidsplan.

 

We willen met dit beleid bij VIOS:

  • een eigen voetbalidentiteit proberen te creëren
  • opleiden volgens een specifiekere speelwijze
  • kader (lees ouders) t/m de O12 handvaten geven om (meer) voetbaltips te kunnen geven

 

DUS: een rode draad in de jeugdafdeling met antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe gaan we opbouwen?
  • Hoe gaan we verdedigen?
  • Hoe gaan we aanvallen?

Wat zijn de afspraken als we de bal verliezen of veroveren?

 

Belangrijk: voor de jeugd t/m de O10 is deze speelwijze geen doel op zich, maar een hulpmiddel. We willen niet bij deze jeugd het overspelen van de bal “verplichten”. Maar het is wel goed om bij balbezit te weten waar je gaat staan in het veld. Vanaf de Jo11 speelt de jeugd 8-8 op een half veld of 11-11 en zijn de afstanden te groot geworden om van je eigen doel naar het doel van de tegenstander te dribbelen. Dan is een duidelijke speelwijze noodzakelijk om als team en als speler je verder te ontwikkelen.

 

Het concept is door Michel Ballast op maandagavond 2 mei 2022 gepresenteerd aan de aanwezige trainers en leiders van onze jeugdelftallen. Met de input van deze avond zal hij het beleid omtrent speelwijze definitief maken zodat we met dit beleid volgend seizoen (22/23) kunnen starten. In het begin van het seizoen zal de speelwijze aan alle (nieuwe) trainers en kader worden gepresenteerd.

 

We willen alle trainers en leiders die deze avond aanwezig waren bedanken voor hun aanwezigheid en input.

 

De jeugdcommissie

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae