Afbeelding: 2018-bekerfinale (web)

Regionale bekerfinales op 'De Sonders'

31-5-2018

Sportpark de Sonders is zaterdag 2 juni het neutrale terrein voor een groot aantal regionale jeugdbekerfinales van de KNVB. Traditiegetrouw worden deze finales in de verschillende leeftijdsklassen in aansluiting op de competitie voor een bepaalde regio op één en dezelfde locatie gespeeld. De finaledag mag zich ieder jaar in een grote belangstelling verheugen van vele toeschouwers die hun team komen aanmoedigen. Vaders, moeder, broertjes, zusjes, opa's en oma's komen veelal mee. "Wij zijn erop berekend", vertelt Tom Groot Zevert. "We doen alles in eigen beheer, dus dat is alleen maar goed voor de vereniging", vult Luc Nijhuis aan. "De voorbereidingen en werkzaamheden van de bekerfinaledag wordt door een 80-tal vrijwilligers van VIOS B zelf uitgevoerd, waaronder het leveren van scheidsrechters tot en met de O-11. Daarboven worden ze aangewezen door de KNVB en zorgen wij voor de opvang." Teams zijn afkomstig uit zowel Gelderland als Overijssel.

25 wedstrijden

VIOS Beltrum trok de stoute schoenen aan en meldde de KNVB dat sportpark de Sonders, en hiermee Vios B, graag gastheer wilde zijn van een regionale bekerfinaledag. Het verzoek werd gehonoreerd. In de verschillende leeftijds- en kwaliteitsklassen zullen vijftig teams strijden om de regionale beker in hun categorie. Van de JO-8 tot en met de JO-19, tot en met de zesde klasse. "Er zijn 25 wedstrijden. Iedere wedstrijd is een finale. Ook bij HC '03 in Hummelo zijn bekerfinales. Daar speelt ook onze O-17 een finale. De 0-19 verloor helaas de halve finale, anders hadden ze hier hun finale gespeeld," vertelt Luc Nijhuis.

Vereniging verkopen

De dag organiseren vergt veel organisatietalent en handen dienen uit de mouwen gestoken te worden om de dag soepel te laten verlopen. Beide zaken kunnen afgevinkt worden met een kruisje. Het vergt een strakke organisatie, laat Johnny Wolterink weten. "We hebben alle kleedkamers tot en met die van de sporthal nodig. Liefst 50 teams ontvangen we zaterdag. De teams kunnen na afloop niet te lang op het veld of in de kleedkamer blijven. Er staan immers alweer anderen klaar die er in moeten. Na iedere wedstrijd vindt een korte prijsuitreiking plaats op het veld, met de uitreiking van bekers en medailles. De bekers zijn al geleverd, een pallet vol." De organisatoren verwachten veel publiek. Ook Nijhuis. "We zijn in Varsseveld wezen kijken, waar de bekerfinales afgelopen jaar gespeeld werden. Zij hadden ruim 1000 bezoekers gehad. We willen laten zijn dat wij als VIOS B dit kunnen organiseren en handlen op de dag zelf. Je wilt je vereniging toch een beetje verkopen."

 

Finalisten zijn onder meer HSC'21, Kilder, Bon Boys, FC Winterswijk, FC Eibergen, Terborg, Luctor et Emergo, Oranje Nassau en Vogido. De eerste finales beginnen om 9.00 uur en de laatste wedstrijden zullen om 18.45 uur afgelopen zijn. De opbrengsten van deze dag komen ten goede aan VIOS B.

Verkeerssituatie

De mannen hanteren zaterdag een strak schema om alles in goede banen te leiden. Veel zaken hebben ze zelf in de hand, maar niet alles. "We hopen dat de Twentse teams op tijd zijn die dag", laat Nijhuis zich plots ontvallen. "Met de nieuwe N18 is het nog niet allemaal even gemakkelijk om de weg naar Beltrum te vinden vanaf Twents grondgebied. Er staat nergens een verkeersbord 'afslag Beltrum' namelijk. Het team uit Enschede dat afgelopen week donderdagavond een inhaalwedstrijd moest spelen was hierdoor te laat. Er is sinds kort wel een bordje, een eigenhandig gemaakt bordje door iemand, waar Beltrum op staat, als je de N18 afslag Eibergen neemt tenminste. Daarna is er in de nieuwe situatie geen enkel bewegwijsbord geplaatst met daarop Beltrum."

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae