Afbeelding: 2019-werkbezoek Maurtis von Martels (open club en vitaal sportpark) (web)

Open club – resultaat na werkbezoek Maurits von Martels

3-12-2019

Het werkbezoek met ondermeer een uitleg op De Sonders Beltrum van tweede kamerlid Maurits von Martels (CDA) van 22 November heeft resultaat gebracht! Het innovatieve sportakkoord Achterhoek in Beweging kan verder uitgerold worden.!

 

In een motie van Maurits von Martels en Rudmer Heerema welke is aangenomen in de 2e kamer verzoekt de regering een experiment in de Achterhoek te starten waarbij verenigingen ondersteuning kunnen aanvragen bij de implementatie van het Sport- en het Preventieakkoord, waarbij ingezet wordt op preventie, gezondheid en tegengaan van eenzaamheid, Een mooie opsteker voor Pascal Kamperman, ondersteuner VIOS en de velen rondom Achterhoek in Beweging.

 

In het Nationaal Sportakkoord is opgenomen het voornemen om tot regionale sportakkoorden te komen. Sinds 27 juni heeft de Achterhoek een experimenteerstatus gekregen en is een sportakkoord Achterhoek in Beweging afgesloten, waarbij een groot aantal partners vanuit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid zijn aangesloten. In de motie wordt ook geconstateerd  dat het succes van de uitvoering afhankelijk is van de betrokkenheid van mensen zelf en niet "van bovenaf" opgelegd kan worden;

 

VIOS voetbal bracht het met inspirator Theo Helmers in praktijk. Wij hopen dat vitaal sportpark 'de Sonders'  en Openclub VIOS ook voor andere verenigingen een inspirerend voorbeeld kan zijn en dat VIOS de plannen verder kunnen ontwikkelen.

Alles voor een nog mooiere Achterhoek!

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae