Afbeelding: 2019-vios bestrijden vingergras

Onkruidbestrijding

11-7-2019

Helaas komt, het vingergras onkruid weer opzetten op sportpark 'De Sonders'. Vingergras is een plantje dat zaadjes voortbrengt die na 10 jaar nog kunnen ontkiemen. Een hardnekkige soort onkruid dat zoveel mogelijk direct bestreden moet worden.

 

Na jaren van handmatige verwijdering, kromme ruggen, op de knieën, kruipen enz. gaat 'de Ondergrondse' het nu op een andere manier proberen. Als test is achter op het trainingsveld een proefstukje afgezet (zie foto). Hoe een en ander zich gaat ontwikkelen laat zich niet voorspellen, evenals wanneer het stukje weer gebruikt kan worden. Voor de korte termijn vragen wij een ieder er zoveel mogelijk “omheen” te voetballen.

 

Voor aanvang van het seizoen zal het trainingsveld worden voorzien van belijning en wordt er  een nieuwe ballenvanger geplaatst op de scheiding van voetbal- en survivalveld. 

 

Er zullen geen vaste doelen worden geplaatst. Er is gekozen voor  verplaatsbare doelen. Wij verzoeken trainers en spelers om dezel doelen na de training aan de kant zetten. Dit vereenvoudigd de verschillende werkzaamheden waaronder het maaien en verticuteren.

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae