Afbeelding: 2018-Olympic Moves (web)

Olympic Moves op sportpark de Sonders

22-3-2018

Al weken is de sectie bewegingsonderwijs van het Marianum bezig geweest met de voorbereidingen voor een jongensvoetbaltoernooi van de Olympic Moves regionale finales van Oost Nederland. 

 

Maar liefst 16 verschillende scholen uit Oost Nederland, met 34 verschillende teams zouden op woensdag 21 maart de velden van SV Grol en Grolse Boys gaan betreden. Echter gooiden de weersvoorspellingen (zondag t/m dinsdagnacht vorst) roet in het eten en besloten beide verenigingen dat er op hun grasvelden niet gespeeld mocht gaan worden.... bijna paniek! Want hoe prik je een nieuwe datum voor half april waarbij zo'n 380 spelers, 35 begeleiders en ruim 20 helpers allemaal kunnen?

 

Gelukkig was onze voorzitter van de Beltrumse Ondergrondse helemaal niet in paniek en bood aan dat er bij VIOS Beltrum prima gespeeld kon worden. "Wat doet we'j anders dat ze in Grolle niet kunt spöllen en het er bij ons prima be-j ligt?". Direct maar even op mijn route langs de kantineregelaar gefietst en ook Paul Hemmink reageerde met: "Woensdag al? Dat kump in orde Chantal!".  Dus het roer om en alles en iedereen informeren over de wisseling. 

 

Woensdag 21 maart: een prachtig complex ligt te wachten om betreden te worden door meer dan 250 voetballers (de kunstgrasvelden van Grol werden nog benut door de jongens van de bovenbouwteams). De wedstrijden galmden door de microfoon en dat is niet onopgemerkt gebleven door onze voorzitter Theo. Natuurlijk moest hij toen even de hond uitlaten en bekijken wat er gaande was op "zijn" velden...  Trots en zichtbaar genietend is hij daarna vast en zeker doorgelopen naar de stembus. Ook Paul had zich in kantine prima voorbereid, want het was een komen en gaan van vele tevreden spelers en supporters. Patat, hamburgers, broodjes, bijna alles is opgegaan...

 

Kortom: een zeer geslaagde dag op onze prachtige sportpark de Sonders. Zelfs in Losser, Oldenzaal, Almelo, Hengelo, Enschede, Delden, Winterswijk en Aalten weten ze nu waar VIOS Beltrum ligt: vele complimenten van de collega's van die scholen!

 

Namens de sectie Bewegingsonderwijs van het Marianum Groenlo en Lichtenvoorde willen wij graag iedereen bij VIOS bedanken voor de supersnelle en goede medewerking! Waar een klein dorp zich weer groot en trots mag voelen!

 

Namens de sectie, Chantal Papen

2018-Olympic Moves (web-1)

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae