Afbeelding: William Slotboom - web

Nieuwjaarsspeech voorzitter

13-1-2020

Allen van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van VIOS Beltrum. Het bestuur wenst iedereen een fantastisch, gezond en een sportief 2020.

 

Terugkijkend op 2019 kunnen wij tevreden zijn, wij voetballen met het 1e elftal wel weer in de 4e klasse maar de ontwikkelingen en progressie die het elftal de laatste wedstrijden laat zien met daarnaast de progressie die we zien bij dames 1 stemt ons hoopvol. De toekomst verwachting is dat beide elftallen gezien hun (toekomstige) kwaliteiten op een hoger niveau kunnen acteren. Een reële verwachting ons inziens, mede omdat er fors is geïnvesteerd op verzoek van het huidig kader. Wat ons daarnaast vooral tevreden stemt is de positie van heren 2, die ‘herbstmeister’ zijn geworden na promotie, en vooral heren 3 die met een jong elftal de schrik van de achterhoek aan het worden is voor elftallen met oud 1e elftalspelers. Het niveauverschil tussen de prestatie teams neemt een vorm aan die we graag zien. Het ingezette beleid van de afgelopen jaren lijkt zijn vruchten af te werpen.  Hetgeen een compliment is voor ons allen. (Hulde en applaus!)

 

Maar ook dames 2 heeft de weg naar boven gevonden met een mooie mix van jong en oud. Hetgeen een compliment is gezien de klasse waarin zij spelen. Neem daarnaast het feit dat naast de jeugd, ook het recreatieve voetbal floreert en u ziet hier een tevreden voorzitter. Het contract met de Kevin Vos, hoofdtrainer, is dan ook verlengd voor aankomend seizoen. Waarschijnlijk hebben wij op zeer korte termijn ook duidelijkheid over de contractverlenging met de trainers van de dames en H2 en H3.

 

VIOS Beltrum blijft ook investeren in de toekomst en uitstraling. Er zijn nieuwe tenues gekocht en het seniorenkader is in nieuwe polo’s en softshells gestoken, het ziet er allemaal gelikt uit. Een dankwoordje is hierbij op zijn plaats naar alle sponsoren! We mogen ons rustig laten zien en we mogen gezien worden. Wi-j bunt immers VIOS Beltrum!

 

De ontwikkeling van ons vitale sportpark, momenteel wordt de survivalbaan gerealiseerd en zal de officiële opening Open Club en Vitale sportpark inclusief Beachveld in mei van dit jaar zijn. Daarnaast heeft de loopgroep en bootcamp zijn plek op het sportpark gevonden. Kortom weer is de lat hoger gelegd door deze ontwikkelingen.

 

Voor 2020 houdt het niet op. Al langere tijd zijn wij bezig om het damesvoetbal naar een stabiel niveau te krijgen met voldoende meisjes en dames, echter demografische ontwikkelingen laten zien dat wij als VIOS Beltrum dat niet alleen kunnen. Na lange tijd aandringen heeft Grol nu ook ingezien dat ook zij het alleen niet gaan redden. Samenwerken is daarom het goede voornemen en momenteel zijn er gesprekken gaande om te onderzoeken of wij samenwerking ook daadwerkelijk kunnen realiseren. Voor ons is het damesvoetbal net zo belangrijk als de heren en Beltrum is eigenlijk de bakermat van het damesvoetbal en dat willen wij met zijn allen blijven uitstralen.

 

Samenwerking zoekt VIOS Beltrum ook in het algemeen. Binnen de sportfederatie en met anderen, VIOS Beltrum is immers onderdeel van het dorp. Niet onbelangrijk is de enquête geweest die ons in Beltrum inzicht zal moeten geven met betrekking tot de kwaliteit van leven en waar wij samen staan in 2030. Wij zullen komend jaar dan ook verschillende denktanks oprichten, met leden en eventueel anderen, om samen verschillende vraagstukken te beantwoorden die belangrijk zijn voor de toekomst. Er is immers veel kennis en kunde binnen de grootste vereniging in Beltrum die we willen delen. Al betekent dat niet voor de ander dat zij achterover kunnen leunen. Samen moeten we het doen en kunnen we veel.

 

Nieuwe zaken dienen zich ook aan, het drank en rookbeleid. De verdere ontwikkeling van de functie hoofdopleiding, zeer belangrijk in onze vereniging. Het beschrijven van technisch beleid voor de komende jaren moet voor het nieuwe seizoen afgerond zijn.

 

In de tweede kamer is een motie aangenomen in het kader van het sport- en Preventieakkoord, waarbij ingezet wordt op preventie, gezondheid en het tegengaan van eenzaamheid waarbij de achterhoek als experimentgebied is uitgekozen, Samen met de sportfederatie gaan wij kijken wat wij hierin kunnen betekenen, subsidies zijn beschikbaar dus haast is geboden voor deze mooie uitdaging.

 

Vanuit de jeugdcommissie moeten wij de vacature van voorzitter gaan invullen, Benny Krabbenborg heeft al langere tijd aangegeven te zullen stoppen dus wij moeten deze functie nu gaan invullen op korte termijn, evenals de invulling van activiteiten coördinator. De overdracht van het wedstrijdsecretariaat van Ronald Haarlink naar Rein Lepping loopt naar verwachting goed. Verder zijn er informele gesprekken met andere verenigingen om te kijken waar wij elkaar kunnen helpen met het opleiden van jeugdspelers.

 

Mededeling. Op 21 maart gaat Beltrum met zoveel mogelijk mensen naar de Grolsch Veste voor de wedstrijd FC Twente-ADO Den Haag. De organisatie hiervan ligt bij ons maar we willen onze gedachte om het samen te doen gestalte geven, door iedereen die dat wil, mee te laten gaan. Beltrum kan heel goed een feestje bouwen toch! Men kan zich aanmelden via de website van VIOS Beltrum.

 

Genoeg gepraat nu, mooie vooruitzichten en genoeg te doen in 2020, ik wil nu met U het glas heffen op een goed, gezond, gelukkig en sportief 2020. PROOST!!!

Hoofdsponsor

Marboma | keukens|badkamers|vloeren

Subsponsoren

Frontis
EP Groot Zevert
GUV
Regio Bank Beltrum
Slotboom Steenhouwers
Bouwbedrijf Hoffman
Festunique
COOP Beltrum
SKOR
Maywae